Prim-vicepreşedinte PNL Rareş Bogdan a comentat la Digi24, varianta unei rotaţii a viitorilor prim-miniştri PNL şi PSD şi a susţinerii liberalilor pentru Marcel Ciolacu în acest post, afirmând că Florin Cîţu nu poate lua decizii de unul singur, ci ”în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare”. ”Nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziţia de premier sau să accepte o eventuală rotativă”, susţine Rareş Bogdan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziţia de premier sau să accepte o eventuală rotativă. La BPN s-a votat intrare în negocieri cu PSD, nu s-a discutat şi subiectul rotativei. Primul lucru pe care va trebui să-l facă PNL va fi să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l voteze sau nu - dar în cazul în care se opun rotativei înseamnă practic ieşirea din negocieri cu PSD - iar chestiunea premierului prima oară (...) să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia,  (...) nu cred că vreun lider PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva”, a afirmat Rareş Bogdan la Digi 24. 

El a precizat că dacă se va ajunge la negocieri să se propună PNL sistemul de rotativă, decizia trebuie supusă votului BEx şi apoi în BPN.

Rareş Bogdan a fost întrebat dacă exclude varianta ca Florin Cîţu să fi explorat o altă variantă decât cea agreată.

„Domnul Florin Cîţu este preşedintele PNL, cunoaşte foarte bine statutul PNL şi nu ia decizii de unul singur, ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare. Domnia sa ştie foarte bine starea de spirit, ştie cât de greu a fost să începem discuţii, să stăm la masă cu cu PSD şi sunt absolut convins că domnia sa nu ar putea impune aşa ceva şi că este o strategie de negociere folosită de cei intr-o eventuală coaliţie guvernamentală”, a declarat Rareş Bogdan la Digi 24,

Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că întâlnirea de luni seară a liderilor PNL-PSD-UDMR a avut ca temă programul de guvernare şi că nu s-a discutat despre rotaţia premierilor, ci au fost finalizate capitolele legate de justiţie, finanţe şi muncă.

Întâlnirea de luni seară, de la Guvern, între liderii PNL, PSD şi UDMR nu au dus la niciun acord în privinţa propunerii de premier cu care formaţiunile ar trebui să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse politice, o nouă discuţie va avea loc marţi. Marţi seară,  liderii PNL ar urma să se reunească în Biroul Executiv pentru a analiza varianta rotaţiei premierilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.