Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni că Partidul Naţional Liberal nu se opune creşterii salariului minim, el precizâmnd că este absolut firesc să susţină creşterea la 740 euro a salariului minim, dar doresc măsuri de compensare pentru capitalul privat. El a precizat că mediul privat propune ca ”una dintre măsuri să fie o deducere, o netaxarea de 300 lei din creşterea care se produce de 400 lei la salariul minim, de la 3300 la 3.700 lei, adică la 740 euro”. Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, măsuri de combatere a evaziunii fiscale din zona insolvenţei trebuie sporite şi vor veni măsuri extrem de clare care vor fi anunţate de ministrul Boloş şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca să anulăm orice fel de speculaţie care a apărut sau a fost împinsă în spaţiul public, Partidul Naţional Liberal nu se opune creşterii salariului minim.  Este absolut firesc să susţinem creşterea la 740 de euro a salariului minim”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

El a precizat că liberalii doresc măsuri de compensare pe care ”societăţile comerciale, angajatorii, capitaliştii români, capitalul privat românesc să le primească”, să le primeasca. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Rareş Bogdan a precizat că mediul privat propune ca ”una dintre măsuri să fie o deducere, o netaxarea de 300 lei din creşterea care se produce de 400 lei la salariul minim, de la 3300 la 3.700 lei, adică la 740 euro”. 

”Este vorba de o discuţie care a avut loc cu partenerii sociali din zona patronatului. Pentru că au nevoie de predictibilitate, acesşti oameni trebuie să primească anumite facilităţi, pentru că trebuie să fie un echilibru între angajat şi angajator”, a mai explicat Rareş Bogdan. 

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, măsuri de combatere a evaziunii fiscale din zona insolvenţei trebuie sporite şi vor veni măsuri extrem de clare care vor fi anunţate de ministrul Boloş şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă”. 

”Această cheltuială, în cazul celor 300 de lei, este una care anual creează o scădere a încasărilor cu 300 de milioane, pe an, nu este o sună care ăs nu poată fi acoperită şi care să dezechilibreze bugetul”, a mai spus Rareş Bogdan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.