Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi seară, la Digi24, de ce preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu a fost prezent alături de premierul Nicolae Ciucă, şeful Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu la Kiev. Europarlamentarul a spus că Florin Cîţu va merge miercuri în Ucraina, conform programului său iniţial şi că „nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar şi două zile consecutiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul preşedinte al Senatului, Florin Cîţu, fost preşedinte al PNL, avea deja o vizită programată şi organizată. Ucraina este în plin război. Nu poţi modifica şi interveni în aceste evenimente odată planificate. Faptul că la această vizită a participat preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, un om extrem de important în contextul negocierilor din regiune, Bogdan Aurescu - un om cu mare experienţă în relaţiile internaţionale – şi preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, arată sprijinul României.

”Domnul Florin Cîţu va fi prezent mâine (miercuri – n.red.) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunţate înainte”, a mai spus europarlamentarul. 

Rareş Bogdan a mai explicat că premierul şi echipa sa au considerat din raţiuni de securitate ”că este mult mai bine ca această vizită să fie anunţată abia după momentul în care ea va avea loc, tocmai pentru a nu trezi reacţii ostile, grave, agresive din partea unei Rusii care se află în acest moment într-o agonie evidentă”. 

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, o vizită oficială în Ucraina, unde au avut întâlniri cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România sprijină aspiraţiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană şi a reiterat disponibilitatea de a oferi ajutor refugiaţilor. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.