Ramona Ioana Bruynseels, candidatul Partidului Puterii Umaniste (social liberal) şi-a depus duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Momentul a fost marcat de o lansare de porumbei, iar apoi a răsunat cântecul lansat de Nicu Alifantis în cadrul Cenaclului Flacăra-Trăiască România. Bruynseels spune că în această campanie adversarul său vor fi abuzurile care au loc în ţara noastră, Ea a susţinut că a văzut sondaje care indică un scor foarte bun pentru preşedintele Iohannis şi a caracterizat-o pe Viorica Dăncilă ca fiind un om bun. Ramona Bruynseels a precizat că modelul ei de om politic este fosta preşedintă a Republicii Chile Michelle Bachelet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ramona Bruynseels a venit împreună cuu soţul său şi a fost întâmpinată de simpatizanţi, cu care a discutat şi s-a îmbrăţişat.

La ieşirea din sediul BEC, ea a fost primită cu scandări, ”Ramona, preşedinte!”, fiind eliberaţi mai mulţi porumbei albi.

“Momentul cu porumbeii semnifică o nouă şansă pentru România. Credem cu tărie, de aceea mă aflu aici şi cred că şi echipa mea şi toţi cei care au semnat pentru noi şi cei care ne susţin cred în aceeaşi şansă. Iată că acum vin oameni noi, care îşi doresc să schimbe România, să ofere o Românie nouă pentru copiii noştri şi pentru toţi copiii României care merită să trăiască într-o ţară frumoasă, curată şi de ce nu, după ce o curăţăm să o şi dezvoltăm”, a spus Ramona Ioana Bruynseels jurnaliştilor, precizând că a depus 280.945 de semnături.
Ea a mai afirmat că în această campanie adversarul său vor fi abuzurile care au loc în România. 
“În primul rând, dacă e să mă raportez la un adversar cu adevărat, cred că adversarul pe care eu îl anticipez în campania mea este, de fapt, ceea ce se întâmplă acum şi câte abuzuri se întâmplă în România în acest moment, ăsta este adversarul: abuzurile din România. Apoi dacă e să merg mai departe pe linia campaniei ceea ce îmi doresc şi obiectivul meu imediat este să desfiinţăm imunitatea, respectiv să o reaşezăm în cadrul ei constituţional astfel încât politicienii, membrii Parlamentului, miniştrii, preşedintele să beneficieze de imunitate doar pentru voturi şi opinii politice şi atât în cadrul mandatului. Iar asta îmi doresc să se întâmple în termen foarte, foarte scurt dacă ar fi să ajung preşedinte în primele şase luni ale anului 2020”, a spus candidata umaniştilor la prezidenţiale. 
Ramona Ioana Bruynseels crede că preşedintele Klaus Iohannis are şansa să fi reales încă din primul tur. 
“Va fi un tur unu cu siguranţă interesant, cel puţin interesant, dacă nu va fi chiar o premieră pentru ultimii 30 de ani. De ce spun asta? Pentru că pe de o parte avem trei, patru candidaţi care ne batem să ajungem în turul doi şi avem pe cealaltă parte, un candidat, respectiv preşedintele Iohannis, care, după cum spun sondajele recente pe care eu le am văzut, are şansa de a câştiga din primul tur. Acest lucru îi sperie pe unii dintre contracandidaţii mei şi tocmai de asta ei ascund acest aspect şi nu îl dau publicităţii deşi reiese din mai multe sondaje. Pe mine nu mă sperie, mă motivează”, a explicat Bruynseels.
Întrebată cum ar caracteriza-o pe Viorica Dăncilă, candidata umaniştilor a spus: “O cunosc pe doamna Viorica Dăncilă, o respect, este o femeie şi salut prezenţa ei în această campanie şi în cursa pentru prezidenţiale, este foarte bine să fie. Doamna Dăncilă, în primul rând aş caracteriza-o ca fiind un om bun”.
Ea a mai afirmat că principalul finanţator al acestei campanii electorale este soţul său, alături de câţiva prieteni care au donat la rândul lor, dar sume mai mici. 
Ramona Ioana Bruynseels a fost întrebată de ce a ales să îşi depună candidatura pe acordurile cântecului “Trăiască România”, lansat de Nicu Alifantis în cadrul Cenaclului Flacăra. Ea a afirmat că îşi doreşte ca toţi copiii să reînveţe să cânte imnul naţional şi să-şi pună mâna la piept când fac acest lucru şi că toţi cetăţenii să fie mândri de România. 
“Mesajul cântecului şi versurile sunt extraordinare şi cred că trebuie să uzăm de aceste cântece, versuri patriotice pentru a realimenta patriotismul în România. Nu vreau să înţelegem mai mult decât acest cântec, ale cărui versuri sunt extraordinare. ”Trăiască libertatea” Ce este rău? ”Trăiască în fericire şi linişte poporul, trăiască România, trăiască tricolorul”. Ce este rău în asta? Este foarte frumos. Mi-aş dori dacă e să mă întrebaţi de viziunea mea asupra României, mi-aş dori din suflet să ne reînvăţăm copiii să cânte imnul naţional cu dragoste şi să îşi pună mâna pe piept şi mi-aş dori să fim cu toţii mândri de România pentru că avem multe de oferit”,  a mai declarat Ramona Ioana Bruynseels.

Ea a mai spus că modelul său este Michelle Bachelet, fosta preşedintă a Republicii Chile.

Până acum şi-au mai depus candidaturile preşedintele Klaus Iohannis, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Viorica Dăncilă, Dan Barna şi Kelemen Hunor, acestea fiind şi validate de BEC. Au fost respinse candidaturile lui Viorel Cataramă şi Miron Cozma.

Mai sunt aşteptaţi Alexandru Cumpănaşu şi Florentin Pandele, în condiţiile în care la miezul nopţii expiră termenul de depunere a candidaturilor, iar Biroul Electoral Central decide asupra admiterii sau respingerii acestora până cel târziu în 24 septembrie la ora 24.00. Deciziile BEC pot fi contestate, iar până în 26 septembrie sunt soluţionate contestaţiile. 

În 27 septembrie, candidaturile rămân definitive.
În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.