Fostul primar din Mirecurea Ciuc Ráduly Róbert Kálmán, judecat pentru infracţiuni de corupţie, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care se înscrisese în cursa pentru Primărie, s-a retras.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele UDMR Miercurea Ciuc, Füleki Zoltán, a declarat, vineri seară, pentru News.ro, că Ráduly Róbert Kálmán l-a ”autorizat” să aducă la cunoştinţa ”publicului” că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primariea Miercurea Ciuc.

El a precizat că Ráduly Róbert Kálmán, judecat pentru infracţiuni de corupţie, nu şi-a putut depune candidatura până când Tribunalul Mureş nu i-a ridicat măsura controlului judiciar.

”Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru prealegerile UDMR era 15 martie, dată la care Ráduly Róbert era sub control judiciar şi nu se ştia până când. În 19 (martie, n.r.) Tribunalul Mureş a ridicat această interdicţie, iar Ráduly şi-a declarat intenţia de a-şi depune candidatura la funcţia de primar din partea UDMR”, a spus preşedintele UDMR Miercurea Ciuc.

Füleki Zoltán a adăugat că singurul candidat al UDMR pentru funcţia de primar în Miercurea Ciuc până la anunţul făcut de Ráduly Róbert, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, s-a retras din cursă.

”Borboly Csaba a pornit din prima clipă cu ideea că, dacă Ráduly Róbert va candida, se va retrage. Nu este nicio problemă, deoarece Consiliul Permanent al UDMR, conform regulamentului privind candidaturile la alegerile locale din 2016, îşi poate modifica hotărârea initial în cazul candidaţilor la municipii, deci este perfect regulamentar. Mai mult, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a dat acordul şi îl susţine pe Ráduly Róbert candidat din partea Uniunii la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc”, a precizat Füleki Zoltán.

De altfel, preşedintele CJ Harghita a comunicat, vineri seară, pe pe pagina sa de Facebook că se retrage în favoarea lui Ráduly Róbert.

”La anunţul candidaturii mele pentru funcţia de primar al localităţii Miercurea Ciuc, am afirmat că dacă Ráduly Róbert Kálmán îşi va depune candidatura, atunci eu mă retrag. În cazul lui Ráduly Róbert Kálmán au fost eliminate obstacolele juridice, după ce autorităţile au ridicat supravegherea judiciară. Deci, domnia sa este candidat la funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc”, a scris Borboly Csaba.

”Gestul” preşedintelui CJ Harghita a fost apreciat de Füleki Zoltán, care i-a mulţumit că a intrat în cursa pentru primărie din partea UDMR, dându-i ”răgaz” lui Ráduly ”să iasă din impas şi să se hotărască dacă mai candidează sau nu”.

Ráduly Róbert Kálmán a demisionat din funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc în iunie 2015, după ce a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este judecat pentru săvârşirea unor infracţiuni similare celor de corupţie.

Potrivit rechizitoriului DNA, Ráduly Róbert-Kálmán este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese. 

La momentul trimiterii în judecată, Ráduly se afla la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Miercurea Ciuc.

Înainte de a fi primar, în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, a fost deputat din partea UDMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.