Purtătorul de cuvânt al CE Mina Andreeva a declarat miercuri, referindu-se la nominalizarea lui victor Negrescu pentru postul de comisar european, că există îndoieli serioase că propunerea a fost făcută legitim de Guvernul interimar actual, subliniind că este evident că această propunere nu este spijinită de preşedinbtele României

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Doamna preşedinte ales Ursula von der Leyen a primit o scrioare din partea doamnei prim-ministru al României cu o propunere de nume pentru poziţia de comisar european din partea României. Este evident că această propunere nu este sprijinită de preşedintele României. Aşadar, ţimând cont de ceea ce urmează, este în interesul tuturor ca Europa să avanseze fără alte întârzieri şi,  indiferent de cine este propunerea României, trebuie să fie o propunere acceptabilă pentru doamna preşedinte ales al CE şi să primească sprijinul Parlamentului European”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE Mina Andreeva, întrebată dacă von der Leyen va începe procedurile în cazul lui Victor Negrescu sau va aştepta o nouă propunere.

Întrebată dacă este vorba despre o respingere, Andreeva a declarat: ”Nu este o întrebare la care să răspund cu Da sau Nu. Există  îndoieli serioase că propunerea făcută din partea României a fost făcută legitim de Guvernul interimar actual. Deci, este o chestiune care trebuie rezolvată în România”.

Premierul Dăncilă l-a propus pe Victor Negrescu pentru postul de comisar european, preşedintele Klaus Iohannis declarând că aceasta nu are nicio legitimitate pentru a face propuneri pe această poziţie. Premierul Viorica Dăncilă susţine că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare desemnarea unui candidat pentru funcţia de comisar european din partea României este ”încă o încercare de sabotare a intereselor ţării”. Dăncilă afirmă că nominalizarea unei persoane a fost ”solicitată ferm şi explicit de doamna Ursula von der Leyen”, iar şeful statului cunoaşte acest lucru, dar alege să dezinformeze ”o ţară întreagă în scop electoral”.

”Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziţia de comisar european. Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înţeleagă că odată cu pierderea calităţii de prim-ministru a pierdut şi orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziţia de comisar european, care îi revine României. O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziţie şi să nu transmită nicio propunere către preşedinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, afirmă Iohannis, ca urmare a informaţiilor privind nominalizarea lui Negrescu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.