Organizaţia PSD Iaşi îl acuză pe primarul Mihai Chirica de faptul că refuză convocarea consilierilor într-o şedinţă ordinară, afirmând că are drept priorităţi "participarea la diverse evenimente festive şi transmiterea de scrisori lacrimogene ieşenilor". Organizaţia mai spune că a tras un semnal de alarmă asupra unor proiecte foarte importante pentru comunitate, care nu şi-au făcut până acum loc pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Iaşi, probabil, din cauza multitudinii de "proiecte imobiliare susţinute de primarul Mihai Chirica şi echipa de cumetrie de la Primăria Iaşi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“PSD Iaşi constată lipsa de interes a domnului primar Mihai Chirica de a convoca consilierii locali într-o nouă şedinţă ordinară a deliberativului ieşean. Se pare că domnia sa continuă să respecte un calendar personal, care are drept priorităţi participarea la diverse evenimente festive şi transmiterea de scrisori lacrimogene ieşenilor”, transmite organizaţia printr-un comunicat de presă.
 
PSD Iaşi precizează că mesajul transmis lui Mihai Chirica acum o săptămână a fost foarte clar şi că organizaţia este deschisă unui “parteneriat corect şi transparent”.
 
“Mesajul nostru pentru domnul primar, transmis acum aproximativ o săptămână, a fost unul foarte clar. Suntem deschişi unui parteneriat corect şi transparent, prin care să se ţină cont de majoritatea stabilită în Consiliul Local în urma alegerilor locale din 2016. Prioritatea noastră, acum, este implementarea programului de guvernare locală cu care ne-am prezentat, atunci, în faţa ieşenilor”, susţine PSD Iaşi.
 
Organizaţia afirmă că a tras un semnal de alarmă asupra unor proiecte foarte importante pentru comunitate şi care nu şi-au făcut până acum loc pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Iaşi, “probabil, din cauza multitudinii de proiecte imobiliare susţinute de primarul Mihai Chirica şi echipa de cumetrie de la Primăria Iaşi”.
 
De asemenea, filiala îi transmite primarului Mihai Chirica să renunţe la orgoliile mărunte, să accepte faptul că a rămas singur în Consiliul Local şi să se apuce cu adevărat de muncă. Astfel, spune PSD Iaşi, primul pas ar fi să convoace o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local, iar pe ordinea de zi să se regăsească măcar o parte dintre proiectele cu adevărat importante pentru comunitate şi despre care PSD Iaşi vorbeşte de mai multe luni.
 
“În plus, nu credem că domnul primar Chirica a vorbit serios despre dizolvarea Consiliului Local, ci, aşa cum s-a mai întâmplat de nenumărate ori până acum, am consemnat o nouă perdea de fum aruncată în faţa ieşenilor pentru a masca incompetenţa celor 3 ani de administrare dezastruoasă a Iaşiului”, continuă aceştia.
 
Potrivit acestora, organizarea alegerilor anticipate este “anevoioasă şi îndelungată”, legislaţia fiind schimbată, iar paşii pentru dizolvarea Consiliului Local sunt mai mulţi.
 
“Procedura de organizare a unor alegeri anticipate este anevoioasă şi îndelungată ca timp, în contextul în care Legea 215 a administraţiei publice locale (art. 55) a fost modificată şi conţine acum mai mulţi paşi de urmat pentru dizolvarea Consiliului Local. Să nu mai vorbim apoi de costurile care vor fi suportate din bugetul local, din banii comunităţii”, se mai arată în comunicat.
 
“Cu ce au greşit ieşenii, domnule primar? Nu e corect să îi puneţi în situaţia de a mai veni încă o dată la urne doar pentru că dumneavoastră aţi devenit indezirabil. Şi încă un lucru. Ce veţi rezolva? Indiferent de rezultatul unor alegeri anticipate, veţi rămâne tot în opoziţie. Prin modul dumneavoastră de a vă comporta, discreţionar şi lipsit de strategie, aţi rămas singur şi izolat. Sunteţi la conducere, dar dezbrăcat de putere!” a afirmat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.