PSD Iaşi a transmis, miercuri, că respectă decizia instanţei de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului de consilier pentru viceprimarul Gabriel Harabagiu, dar aşteaptă judecarea pe fond a cauzei. Liderii PSD Iaşi afirmă că, de doi ani, şefii Primăriei Iaşi nu au prezentat niciun proiect major pentru oraş şi îl acuză pe viceprimarul Gabriel Harabagiu că este un ”fariseu” cocoţat pe o funcţie publică doar pentru că este prieten cu edilul Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia judeţeană a PSD Iaşi susţine într-un comunicat transmis miercuri că respectă decizia instanţei de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului de consilier pentru viceprimarul Gabriel Harabagiu, dar că aşteaptă judecarea pe fond a cauzei.

”Nu putem să nu ne întrebăm, totuşi, ce formaţiune politică va reprezenta consilierul local Gabriel Harabagiu? După ce acesta s-a dezis în mod clar de programul local de guvernare propus de PSD Iaşi, dar şi de cel naţional al PSD, organizatia judeţeană Iaşi se află acum în imposibilitatea de a numi un consilier local şi ulterior un nou viceprimar, aşa cum au stabilit ieşenii prin vot în vara anului 2016. De asemenea, ce îl mai recomandă pe consilierul local Gabriel Harabagiu să ocupe în continuare şi funcţia de viceprimar al Iaşului? Poate doar relaţia de prietenie şi cumetrie care îl leagă de primarul Mihai Chirica, pentru că altfel, despre proiecte în beneficiul şi folosul ieşenilor nu poate fi vorba”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Liderii locali ai PSD susţin că administraţia locală condusă de Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu nu a prezentat ieşenilor în ultimii doi ani niciun proiect major concret şi că ”preocuparea celor doi era lupta de imagine cu Liviu Dragnea şi întreţinerea unor mascarade politice mărunte la nivel local”.

Conducerea PSD Iaşi arată în acelaşi comunicat că a respectat paşii necesari pentru excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu, iar toate documentele au fost transmise prefectului pentru emiterea ordinului de încetare a mandatului de consilier.

”Suntem convinşi că în data de 20 aprilie decizia instanţei va respecta hotărârea politică a PSD Iaşi şi va scăpa Iaşul de un fariseu cocoţat pe o funcţie publică, nu datorită aptitudinilor şi calităţilor administrative, ci exclusiv a faptului că este prietenul fidel al cumătrului Mihai Chirica”, precizează PSD Iaşi.

Viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu a revenit în funcţie începând de miercuri, după ce Tribunalul Iaşi a admis cererea de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului său de consilier.

Tribunalul Iaşi a admis, marţi, cererea de suspendare a ordinului prefectului de Iaşi Marian Şerbescu privind încetarea mandatului de consilier în cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu, până la judecarea pe fond a cauzei.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.

Gabriel Harabagiu a declarat că instanţa de judecată ”a oprit încercarea de intruziune brutală a politicului în buna funcţionare a administraţiei publice”.

Pe 23 martie, prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD.

La câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că a plecat în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu.

Chirica a precizat atunci că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu, Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în primăria Iaşi. La câteva zile, Chirica a revenit din concediu, iar Harabagiu a renunţat la funcţia de viceprimar, după ce a luat act de ordinul prefectului de Iaşi.

Mihai Chirica a precizat că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”.

Atât primarul Mihai Chirica, cât şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au anunţat că au atacat în instanţă ordinul prefectului de Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.