PSD afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a lăsat Armata Română fără şef de Stat Major chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general al NATO şi că este ea mai gravă vulnerabilizare a Armatei de după căderea regimului comunist. PSD susţine că Klaus Iohannis trebuie să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Iohannis nu înţelege nimic din obligaţiile pe care le are faţă de Armata Română. Chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general NATO, Iohannis a lăsat Armata Română fără şef de Stat Major! Este cea mai gravă vulnerabilizare a Armatei Române de după căderea regimului comunist şi pentru prima oară când o armată din cadrul NATO rămâne fără comandant militar! Chiar dacă decizia Curţii de Apel nu este definitivă, Armata Română nu poate rămâne în incertitudine şi nu poate fi subiect de dispute politice! Iohannis trebuie să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major!“, susţine PSD într-un mesaj distribuit pe Facebook.

Armata rămâne fără şef după ce MApN a obţinut în instanţă suspendarea decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării a fost prelungit.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi suspendarea decretului privind numirea lui Ciucă, în procesul în care MApN a cerut "anulare act administrativ +suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018", pârâţi fiind preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială, acţiune depusă în 11 ianuarie. Decizia nu este definitivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.