Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat începerea campaniei Sate Româneşti Cu Bani Europeni, prin care partidul îşi propune să atragă atenţia instituţiilor europene privind problemele cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mediul rural merită mai mult sprijin din partea Uniunii Europene! Astăzi am început campania Sate Româneşti Cu Bani Europeni, prin care ne propunem să atragem atenţia instituţiilor europene cu privire la probleme acute cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural. Astfel, Partidul Social Democrat şi PES activists Romania şi-au propus să ajungă în cât mai multe sate din România pentru a discuta şi prelua ideile pentru sprijinirea mediului rural, direct de la cei care trăiesc în astfel de comunităţi. Am început campania cu Diana, care, împreună cu familia sa, a dezvoltat o mică afacere în comuna Gârbova din judeţul Alba, ce îmbină producţia agricolă de cătină cu realizarea unor sucuri naturale adaptate la noile cerinţe de pe piaţă. Vă recomand să încercaţi produsele Strop de Soare.”, a scris Victor Negrescu, duminică pe Facebook.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
El a mai spus că propunerile venite de la tinerii antreprenori rurali se regăsesc în petiţia pe care o vom depune la Parlamentul European în care solicităm:
 
„• Organizarea unei dezbateri în plenul legislativului european privind viitorul mediului rural în Uniunea Europeană şi a politicii agricole comune în contextul actual;
• Susţinerea creşterii alocărilor financiare pentru mediul rural în perspectiva revizuirii bugetului pe termen lung al UE;
• Realizarea unei solicitări formale către Comisia Europeană pentru o suplimentare a fondurilor europene alocate mediului rural şi fermierilor, inclusiv din fondul de rezervă pentru crize al Uniunii Europene;
• Indexarea fondurilor europene alocate pentru mediul rural şi fermieri;
• Iniţierea unor programe europene incluzive pentru dezvoltarea şi protejarea mediul rural;
• Demararea unor programe europene destinate formării şi informării cetăţenilor din mediu rural şi a fermierilor în vederea adaptării la noile provocări”, a conchis Negrescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.