Primarul social-democrat Ciolan Emilian din comuna Dârmăneşti, judeţul Argeş, i-a luat la bătaie pe membrii USR care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru iniţiativa "Fără Penali în Funcţii Publice". USR anunţă că va depune plângere penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a întâmplat în urmă cu doar câteva minute. Primarul PSD Ciolan Emilian din comuna Dârmăneşti, judeţul Argeş, i-a luat la bătaie pe colegii noştri care s-au dus să depună dosarele cu semnături pentru iniţiativa #FaraPenali. Colegii au sunat la 112 şi acum sunt la poliţie şi dau declaraţii. Nu este singurul incident care s-a întâmplat astăzi în judeţul Argeş. În comuna Aninoasa, primarul, tot de la PSD, nu a acceptat înregistrarea cererii pentru depunerea dosarelor cu semnături şi i-a dat afară din clădire pe colegii noştri de la USR Argeş", se arată în mesajul postat pe Facebook de USR. 

Formaţiunea transmite că membrii ei sunt pregătiţi să ia bătaie daca este nevoie ca cele un milion de semnături ale iniţiativei cetăţeneşti să poată fi depuse la primării pentru validare.

"Suntem pregătiţi să luăm şi bătăie dacă este nevoie pentru a depune toate cele un milion de semnături pe care le-am primit de la oameni cinstiţi care nu mai vor penali în funcţii publice. Între timp, domnul Emilian Ciolan se va alege cu dosar penal pentru că vom depune plângere pentru vătămare corporală, loviri şi alte violenţe", mai transmite partidul.

În clipul video postat se vede cum edilul încearcă să ia telefonul persoanei care filmează, iar apoi adresează injurii şi îi bruschează pe cei care s-au dus să depună semnăturile.

 

Pe 21 august, USR anunţa că iniţiativa cetăţenească "Fără penali" în funcţii publice - care propune revizuirea Constituţiei în acest sens - a strâns, în cele cinci luni de campanie, peste un milion de semnături.

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate la închisoare să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.