Primarul municipiului Bistriţa Ioan Turc a afirmat că problema privind cofinanţarea proiectelor de dezvoltare locală aflate în derulare este că împrumuturile nu pot fi accesate, fiind necesară o modificare legislativă astfel încât să poate fi accesate împrumuturi de la trezorerie sau contractate pe piaţa liberă care să nu fie reţinute în gradul de îndatorare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o discuţie aplicată cu privire la modul în care în această perioadă derulăm o multitudine de proiecte. Dacă e să ne referim la Program naţional de investiţii «Anghel Saligny», la nivelul municipiului Bistriţa vom construi un pasaj subteran, vom extinde reţeaua de gaze naturale, vom extinde reţelele de apă-canal, dar un subiect extrem de important se referă la cofinanţarea proiectelor pe care le avem în derulare, îndeosebi la proiectele pe care le susţinem prin PNRR. În momentul de faţă, împrumuturile nu pot fi accesate, pentru că ele se reţin ca şi grad de îndatorare. Deci avem nevoie de o modificare legislativă în aşa fel încât să avem acces fie la împrumuturi de trezorerie, fie la împrumuturi contractate de pe piaţa liberă, împrumuturi care să nu fie reţinute în gradul de îndatorare. Am încredere că se va găsi această soluţie. Problema este una generală. Nu vizează un muncipiu sau un consiliu judeţean. E o discuţie de interes naţional pentru tot ceea ce reprezintă primării şi consilii judeţene la nivelul ţării şi eu cred că rezolvarea va veni cât se poate de repede”, a declarat Ioan Turc, miercuri, după întâlnirea liderului PNL Nicolae Ciucă, ministrului Dezvoltării Adrian Veştea şi ministrului Educaţiei Ligia Deca cu preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii ai PNL.

Edilul oraşului Bistrţia a adăugat că există o susţinere aplicată şi coerentă la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru proiectele de dezvoltare locală.

„Avem o susţinere cât se poate de aplicată, coerentă şi corectă de la nivelul Ministerului Dezvoltării. Salut şi eu prezenţa domnului ministru Adrian Ioan Veştea. Este un om care a fost trei mandate primar de oraş. A avut aproape două mandate de preşedinte la Consiliul Judeţean Braşov. Este un om care a coordonat un proiect extrem de amplu – realizarea singurului aeroport construit în România după Revoluţie, este vorba despre Aeroportul Internaţional Braşov, aşa că premisele eu cred că sunt cât se poate de bune”, a concluzionat Turc. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.