Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, din Granada, Spania, unde are loc reuniunea informală a Consiliului European, că politica de extindere a UE are o importanţă strategică iar România sprijină cu fermitate o decizie pozitivă pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, până la sfârşitul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Granada, Spania, la reuniunea informală a Consiliului European, unde ne concentrăm pe priorităţile UE, pentru anii următori. Discuţiile noastre vor stabili cursul pentru următoarea agendă strategică a UE. Vom discuta subiecte majore precum rezilienţa şi competitivitatea, angajamentul global al UE, migraţia la extinderea Uniunii”, a scris preşedintele pe X.

Şeful statului afirmă că următoarea agendă strategică trebuie să fie pragmatică şi să se concentreze pe obţinerea unor rezultate clare.

”Politica de extindere a UE are o importanţă strategică: România sprijină cu fermitate o decizie pozitivă pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, până la sfârşitul acestui an”, arată preşedintele României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.