Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi seară, după decizia ”istorică” a celor 27 de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidate UE că îşi doreşte ca acest drum să fie unul rapid, bun şi încununat de succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul a aprobat propunerea Comisiei Europene de a statua perspectiva europeană pentru Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, iar pentru Republica Moldova şi Ucraina a aprobat statutul de candidat pentru a deveni membri în Uniunea Europeană. Este un mare pas care s-a făcut astăzi”, a declaratr, joi seară, Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Acesta a precizat că, prin acest pas, ”putem să spunem că s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, politica de extindere a primit un nou impuls”.

”Cred că prin acest pas putem să spunem că s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene. Politica de extindere a primit un ou impuls. Cred că Ucraina, Moldova şi Georgia la rândul lor au primit un nou impuls şi sunt convins că toată lumea se va pune foarte serios pe treabă pentru a pune ân practică reformele pentru a face apoi următorul pas”, a mai declarat Iohahnnis.

Acesta a precizat că doreşte ca parcursul celor două ţări să fie ”rapid, bun şi încununat de succes”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.