Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, deschisă în urma cutremurului care a avut loc luni în Turcia şi Siria şi care a dus la moartea a peste 8.000 de persoane, potrivit bilanţului provizoriu al autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a fost întâmpinat la Ambasadă de Excelenţa Sa, Ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç.

”Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor şi către toţi cei afectaţi de cutremurele catastrofale din Turcia. În numele României şi al cetăţenilor români, am semnat astăzi în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Turciei din Bucureşti. Suntem solidari cu poporul turc, iar salvatorii noştri şi personalul medical se află deja la locul dezastrelor pentru a căuta şi ajuta supravieţuitorii. Le transmitem însănătoşire grabnică persoanelor rănite şi dorim poporului turc să găsească puterea de a depăşi aceste momente dramatice”, a transmis preşedintele. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, sincere condoleanţe din partea României familiilor victimelor cutremurului cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria. Gândurile noastre se îndreaptă către victimele şi familiile acestora, spune şeful statului. 

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis, luni, mulţumiri României pentru ajutorul acordat în urma cutremurului devastator care a ucis, potrivit ultimului bilanţ, peste 3.000 de persoane. Instituţia face apel şi pentru colectarea de donaţii.

”Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. (...) Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Instituţia, dar şi Ambasada României în Turcia, au făcut un fac apel pentru strângerea de donaţii: ”Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2”.

Totodată, cele două ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile instituţiilor care pot oferi informaţii despre starea drumurilor şi autostrăzilor din ţară.

 

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.