Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 16.00, o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, posibile teme de discujţie fiind vaccinarea anti-COVID a cadrelor didiactice şi modul în care ar urma să se desfăşoare cursurile în cele de-al doilea semestru al anului şcolar. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, vor fi puse împreună ”realităţile din educaţie şi realităţile din sănătate”, precizând că este extrem de importantă deschiderea şcolilor în semestrul al doilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: “Astăzi vom pune laolaltă realităţile din educaţie şi realităţile din sănătate. (...) Este extrem de importantă decizia deschiderii şcolilor în semestrul doi după un anumit scenariu şi am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii, nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea. Necesită o decizie responsabilă pe fâşia foarte îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi împreună şi vom vedea care sunt concluziile. Noi vom veni cu realităţile din educaţie la această discuţie”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu la Digi 24.
 
Cîmpeanu a reiterat ideea că se aşteaptă, până în 15 ianuarie, ora 16.00, situaţia angajaţilor din învăţământ dispuşi să se vaccineze. Datele parţiale, aferente zilei de miercuri, arată că 50% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar şi 60% dintre cei din învăţământul universitar s-ar vaccina. 
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi, că preşedintele Klaus IOhannis va avea, de la ora 16.00, o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu şi membri ai Guvernului. 
 
Vor participa ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol. 
 
În 15 ianuarie începe cea de-a doua etapă din Strategia naţională de vaccinare împotriva coronavirus, cea în care sunt încadraţi vârstnicii de peste 65 de ani, cei cu boli cronice şi personalul din domenii considerate esenţiale pentru funcţionarea statului. 
 
De asemenea, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se va face o analiză împreună cu specialiştii şi se va decide modul în care va continua şcoala după data de 8 februarie. 
 
Până în 15 ianuarie, angajaţii din învăţământ au termen să-şi exprime disponibilitatea de a se vaccina în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.