Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 125/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 125/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

Ordonanţa de urgenţă vizează, printre altele, stabilirea unor măsuri subsecvente referitoare la implementarea corectă a sistemului privind răspunderea extinsă a producătorului, în acord cu prevederile Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare, actualizarea unora dintre contribuţiile financiare în ceea ce priveşte deşeurile de echipamente electrice şi electronice, stabilirea unor exceptări de la plata ecotaxei pentru pungile destinate uzului casnic, precum şi stabilirea unor sancţiuni aplicabile în cazul nerespectării unor obligaţii referitoare la inscripţionarea pungilor de uz casnic.

Pe 23 mai, proiectul de lege a fost adoptat decizional de către Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.