Prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, despre situaţia din Ucraina, că ”sunt acţiuni care încalcă dreptul internaţional, integritatea teritorială a Ucrainei şi înţelegerile de la Minsk, sunt expresie a revizionismului care pun în pericol siguranţa şi stabilitatea la nivel mondial”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut ocazia să discutăm despre multe chestiuni, cu privire la relaţia noastră bilaterală dar am dedicat cel mai mult timp chestiunilor de securitate internaţională, fiindcă vizita mea are loc cu două zile după ce Federaţia Rusă a recunoscut în mod unilateral aşa-zisă independenţă a celor două proclamate republici de la Doneţk şi Lugansk”, a declarat premierul elen.

”Din păcate, Rusia a trimis şi trupe pe teritoriul Ucrainei. Sunt acţiuni care încalcă dreptul internaţional, integritatea teritorială a Ucrainei şi înţelegerile de la Minsk, sunt expresie a revizionismului care pun în pericol siguranţa şi stabilitatea la nivel mondial. Aş vrea ca, de la această tribună, să repet că un principiu fundamental al politicii externe a Rusiei este respectul pentru integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa tuturor statelor. Condamnăm, fără niciun drept de apel, la fel cum o face şi domnul prim-ministru, acţiunile care contravin acestor valori”, a mai afirmat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Mitsotakis a arătat că ţara sa îşi coordonează acţiunile cu partenerii, pentru ca acţiunea să fie una comună şi substanţială. El a arătat că Grecia are un motiv în plus pentru a urmări cu nelinişte ce se întâmplă în estul Ucrainei.

”În această zonă trăieşte o comunitate greacă a cărei istorie depăşeşte 20 de veacuri. Preocuparea noastră principală este să îi sprijinim pe grecii din Ucraina şi de aceea ministerul de Externe este în permanenţă legătură cu ei”, a mai spus premierul elen.

Prim-ministrul elen a mai declarat că în Grecia au fost luate toate măsurile necesare astfel încât alimentarea ţării cu gaz natural să se facă în mod sigur şi să continue neîntrerupt.

”Trebuie să tragem trei concluzii din această criză. Prima este că trecerea la economia verde nu trebuie să întârzie, astfel încât să ajutăm familiile cele mai sărace să aibă acces la energia verde. Energia viitorului este energia verde şi este datoria noastră să nu diversificăm numai sursele de energie, să reducem dependenţa noastră de gazul din Rusia”, a mai spus premierul elen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.