Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat, joi, Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Chişinău, ce aparţine de Mitropolia Basarabiei. Vizita a permis o discuţie extinsă despre situaţia Mitropoliei după restabilirea statutului său şi al IPS Petru de Bălţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Problemele clerului din Basarabia şi cele ale funcţionării adecvate a Mitropoliei într-un sediu decent au fost evaluate în cadrul vizitei care a vizat lăcaşul de cult reprezentativ pentru românii basarabeni, arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Premierul României a felicitat clerul şi a enoriaşii pentru munca de aproape 30 de ani pentru ridicarea catedralei unde păstoreşte preotul paroh Petru Buburuz.
 
Prim-ministrul a dat asigurări privind  sprijinul pentru încheierea lucrărilor şi soluţionarea ultimelor piedici pentru repararea urmărilor perioadei sovietice.
 
Nicolae Ciucă se află, joi, în vizită oficială în Republica Moldova, însoţit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.