Prim-ministrul Marcel Ciolacu a exclus o creştere a contribuţiilor la asigurărilor sociale, în contextul adoptării de către Camera Deputaţilor a noii legi a pensiilor care prevede două creşteri, una de la 1 ianuarie 2024 şi o alta din septembrie anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu. E articol care a fost şi în legea veche”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat luni la Parlament, după adoptarea noii legi a pensiilor, dacă există pericolul creşterii contribuţiilor la asigurările sociale.

El a adăugat că nu exclude posibilitate ca după el să vină un premier iresponsabil, aşa cum au mai existat în România, care au dus deficitul ţării noastre la 9,2%.

„Le au toate statele membre ale UE. Este o pârghie a Comisiei către fiecare stat. E posibil ca după mine să vină un premier iresponsabil, cum a mai avut România, şi atunci oamenii şi-au luat o asigurare şi o asigurare pe care ne-o luăm şi noi românii faţă de iresponsabilii care au dus deficitul României la 9,2%. Dacă am avut astfel de exemple cu premieri care au dus deficitul României la 9,2%, nu e normal ca şi noi românii să ne asigurăm că nu se va întâmpla lucrul acesta?”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.