Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj, joi, la deschiderea Târgului Green Energy Expo & Romenvirotec şi Forumului Internaţional de Mediu, afirmând că Guvernul României demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului şi în promovarea unui mod de viaţă mai durabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul României, prin Cancelaria Prim-Ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, contribuie activ la cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România – Green Energy Expo & Romenvirotec şi Forumul Internaţional de Mediu, care au debutat astăzi, la Bucureşti, a anunţat Executivul într-un comunicat oficial.

”România este un exemplu de progres în adoptarea şi implementarea unor politici şi proiecte sustenabile. De la asigurarea independenţei energetice şi paşii importanţi în gestionarea eficientă a deşeurilor, de la Sistemul de Garanţie-Returnare şi implementarea Planului de Acţiune pentru Economia Circulară, de la Climate Change Summit şi seria de conferinţe regionale Circulario, Guvernul României demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului şi în promovarea unui mod de viaţă mai durabil”, a fost mesajul premierului Marcel Ciolacu, transmis de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu.

După o întrerupere de 10 ani, a fost reluat parteneriatul Cancelariei Prim-Ministrului şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu organizatorii. Acest parteneriat a fost concretizat în redeschiderea Green Energy Expo & Romenvirotec, târgul de mediu românesc, care, de data aceasta, se adresează şi energiei verzi, precizează Executivul.

Concomitent, se desfăşoară Forumul Internaţional de Mediu, conferinţa eveniment ce constituie o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoştinţe şi bune practici la nivel internaţional.

La evenimente au mai participat, din partea Guvernului, alături de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor , Mircea Fechet, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Digitalizării şi Inovării, Bogdan Mihai Dumea. Desfăşurat în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expoziţional Romexpo, la acest târg vor participa peste 150 de brand-uri internaţionale şi locale din domeniile energetic şi protecţiei mediului, 40 de speakeri internaţionali şi locali şi vor avea loc demonstraţii de tehnologii şi echipamente pe teren exterior.

Evenimentul va oferi o varietate impresionantă de standuri şi expoziţii, inclusiv standuri de mari dimensiuni (400 de mp).

Concomitent cu expoziţia de prestigiu în domeniul energiei verzi şi protecţiei mediului, are loc şi Forumul Internaţional de Mediu, organizat de revista Infomediu Europa, în parteneriat cu Cancelaria Prim-Ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Evenimentul include sesiuni plenare, workshop-uri şi paneluri de discuţii, cu scopul de a aduce împreună lideri de opinie, experţi internaţionali, reprezentanţi ai Guvernului şi iniţiative private pentru a dezbate şi dezvolta soluţii sustenabile pentru provocările globale ale mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.