Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la finalul primei şedinţe a Executivului în noua componenţă, că a împărţit colegilor din ministere primele proiecte de ordonanţă de urgenţă care vor fi citite la următoarea şedinţă a Guvernului şi care au în vedere măsuri pentru reducerea preţurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării alimentelor, schema de susţinere a industriei materialelor de construcţii, precum şi introducerea energiei verzi în fermele agricole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bună seara. Mă bucur să vin din nou în faţa dumneavoastră, de data aceasta ca premier al României, după prima şedinţă de Guvern. Împreună cu colegii mei am venit după ce am depus jurământul şi am dat prima ordonanţă de organizare a Guvernului. De asemenea, am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanţe pe care vrem să le citim în următoarea şedinţă de Guvern ca să putem să aplicăm cât mai urgent. E vorba de reducerea preţurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente, schema de susţinere a industriei materialelor de construcţii, plus introducerea energiei verzi în fermele agricole”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul primei şedinţei a noului Executiv.

El a mai spus că „primul şi cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflaţia să scadă”.

„Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat şi să acţionăm încă de săptămâna viitoare. Alături de acest demers avem alte măsuri ţinţite pentru a susţine agricultura, construcţiile şi energia. Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferenţa pentru oameni”, a completat prim-ministrul Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.