Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a precizat, vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că „este datoria noastră, a fiecărui român, să valorificăm garanţiile de securitate şi stabilitate de care ne bucurăm, astfel încât sub «umbrela» de securitate a NATO să creăm bunăstare şi prosperitate pentru cetăţenii noştri, să combatem tendinţele extremiste, să apărăm libertatea şi democraţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Marcăm, astăzi, 20 de ani de la aderarea României la NATO, eveniment care ne readuce în atenţie garanţiile de securitate de care se bucură ţara noastră cu atât mai mult într-un context geopolitic regional complicat şi într-o lume a evoluţiilor din perspectiva siguranţei şi securităţii. Participarea la sistemul complex de securitate colectivă al NATO serveşte interesele de securitate ale României. Ţara noastră şi-a asumat cu responsabilitate calitatea de stat NATO, iar militarii şi poliţiştii români şi-au dovedit profesionalismul şi patriotismul în misiuni internaţionale, contribuind la consolidarea poziţiei ţării noastre în cadrul Alianţei şi a stabilităţii, păcii şi securităţii internaţionale. Este datoria noastră, a fiecărui român, să valorificăm garanţiile de securitate şi stabilitate de care ne bucurăm, astfel încât sub «umbrela» de securitate a NATO să creăm bunăstare şi prosperitate pentru cetăţenii noştri, să combatem tendinţele extremiste, să apărăm libertatea şi democraţia”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

El a mai spus că „în acelaşi timp, România este stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene şi stat membru al «spaţiului Schengen» cu frontierele navale şi aeriene, statut care, de asemenea, impune armonizarea măsurilor de siguranţă pentru cetăţeni – români şi europeni – în acord cu evoluţiile provocărilor de securitate”.

„Este o responsabilitate pentru care Ministerul Afacerilor Interne era şi rămâne pregătit şi de care se va achita cu succes În acelaşi timp, aceste garanţii care decurg din apartenenţa noastră la NATO şi UE implică eforturi constante şi în aplicarea politicilor de siguranţă şi ordine publică interne. Drepturile cetăţenilor şi robusteţea democraţiei noastre interne atârnă, în cel mai pregnant mod, de siguranţa şi ordinea publică internă. România este o ţară sigură şi un important furnizor de securitate în plan regional. Vom evolua pe aceste coordonate atât în cadrul NATO, cât şi în UE”, a conchis ministrul PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.