Fostul premier Victor Ponta publică o informare care ar fi fost prezentată în şedinţa de Guvern joi, potrivit căreia Ministerul Justiţiei a avertizat că ordonanţa de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat, vineri, să spună dacă Ministerul Justiţiei a transmis Guvernului adresa respectivă. La insistenţele jurnaliştilor, Tudorel Toader a precizat că el a fost în Guvern şi a votat, prin urmare opinia sa este evidentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tudorel Toader evită să spună dacă MJ a transmis adresa privind neconstituţionalitatea OUG pentru Fondul de Investiţii: Eu am fost în Guvern şi am votat

”ACUZ! Rechizitoriul împotriva celor vinovaţi de constituirea Fondului Suveran de Investiţii (cel mai mare jaf din avuţia României din ultimii 100 de ani) trebuie să înceapă de azi! Şi azi vă prezint primele dovezi - documentul oficial prezentat ieri 15 Noiembrie Guvernului de către Ministerul Justiţiei în care se arată că Ordonanţa este NECONSTITUŢIONALĂ! Fac precizarea că Liviu Dragnea nu a semnat nicăieri - este doar un instigator/ cei băgaţi în faţă şi care şi-au pus semnătura pe această ordonanţă (din prostie, lăcomie sau laşitate) sunt vinovaţi de subminarea economiei naţionale, trădare, abuz în serviciu şi vor petrece mulţi ani în faţa justiţiei!”, scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook.

El publică şi documentul la care face referire.

FOTO: Facebook/ Victor Ponta
FOTO: Facebook/ Victor Ponta
FOTO: Facebook/ Victor Ponta
FOTO: Facebook/ Victor Ponta

Este vorba despre o informare transmisă de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, către Secretariatul General al Guvernului, împreună cu OUG privind Fondul Suveran de Investiţii, în care sunt menţionate avizele transmise de ministere, precizând că Ministerul Justiţiei a avizat favorabil proiectul, însă cu observaţii.

Astfel, Ministerul Justiţiei trage atenţia asupra caracterului neconstituţional al actului normativ, din următoarele motive: neîndeplinirea condiţiilor pentru situaţia extraordinară, sintagma ”fonduri suverane” este susceptibilă să creeze confuzie, derogările de la unele prevederi legale.

Ministerul Justiţiei propune ca actul normativ să fie promovat sub formă de proiect de lege, iar, ţinând cont de acest argument, Ministerul Finanţelor a propus ca decizia asupra oprotunităţii adoptării prin OUG să se ia în şedinţa de Guvern.

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate şi companiile care intră în Fond, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.