Fostul premier Victor Ponta afirmă că Raluca Prună, ministrul Justiţiei, gândeşte şi acţionează ”ca o kaghebistă sinistră”, el declarând şi că un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului în 2016 sunt un lux ”ori e căzută în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmăresc cu atenţie şi preocupare această situaţie. Mie mi se pare că drepturile fundamentale nu sunt un lux. Aşa mi se pare mie. Dacă am greşit, voi urmări cu atenţie şi preocupare de acum încolo. Nu m-am pronunţat despre ordonanţă, că nu sunt eu cel care trebuie să mă pronunţ. Un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului în anul 2016 sunt un lux ori ecăzută în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament. Aşa cred eu”, a declarat Ponta, la Parlament. 

Întrebat dacă a propus grupului PSD din Camera Deputaţilor depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Justiţiei, fostul prim-ministru a răspuns negativ.

”Nu. Într-o viaţă anterioară am propus. În viaţa actuală, nu”, a spus Ponta. 

Victor Ponta a scris şi pe Facebook despre Raluca Prună, acuzând-o că gândeşte şi acţionează ”ca o kaghebistă sinistră”.

”M-am ţinut departe de discuţiile din ultima perioadă. Dar când văd un ministru al Justiţie dintr-o ţară membră UE că gândeşte şi acţionează ca o kaghebistă sinistră fac un apel către toţi cetăţenii încă liberi din România - drepturile noastre fundamentale NU sunt «un lux teoretic»! Dacă iar tăcem de frică vom ajunge mult mai rău decât în anii 50 când comuniştii (cu exact aceeaşi gândire ca Madam Prună sau Macovei) au distrus această ţară! Vă propun să nu tăcem de data asta!”, a scris fostul premier pe Facebook.

El adaugă: ”Am înţeles de unde a deprins Doamna Prună aceste apucături securiste - de acasă, de la tatăl ei! Bravo, asta da «un altfel de politică»”.

Raluca Prună a precizat, luni, pe pagina sa de Facebook, că OUG privind interceptările nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. 

''Câteva clarificări esenţiale, tot pentru formatorii de opinie. 1 - Ordonanţele de urgenţă sunt acte cu putere de lege. 2 - OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic. 3 - SRI nu a primit absolut nicio competenţă pe care nu o avea până la decizia 51/2016 a CCR. Competenţele sale de cercetare penală specială după OUG sunt exclusiv limitate la punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică pentru infracţiuni din titlul X din Codul Penal şi terorism. Pentru toate aceste infracţiuni urmărirea penală este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva - nu poliţist, fie el şi judiciar, nu alt organ de cercetare penală specială. România nu face aici nicio excepţie. Celor care invocă incorect exemplul altor state membre le sugerez să se uite la agenda europeană pe JAI'', a scris Prună pe pagina sa de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.