Fostul lider PSD Victor Ponta a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii din formaţiunea sa, Pro România, susţin schimbarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar nu susţin şi moţiunea de cenzură a PNL, pentru că nu poate aduce nimic bun României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evident vom susţine iniţiativa normală, corectă, logică, ca la conducerea Camerei Deputaţilor să vină altcineva. Nu mai poate să fie Liviu Dragnea şi vă dau un singur argument pentru cei care îşi doresc foarte tare adoptarea legilor justiţiei şi schimbarea, reformarea sistemului de justiţie. Cât e Dragnea şef la Camera Deputaţilor, nu se pot adopta aceste legi, pentru că discuţia e foarte simplă: Dragnea schimbă legile ca să-şi rezolve lui dosarele”, a afirmat Victor Ponta.

El a precizat că susţine ideea că PSD poate să nominalizeze un alt preşedinte al Camerei Deputaţilor, dintre actualii vicepreşedinţi sau un om care să nu aibă dosare şi care să conducă lucrările şi pe legile justiţiei, şi pe legea bugetului şi pe toate celelalte legi pe care Camera Deputaţilor trebuie să le adopte rapid, până la finalul acestui an.

”Cât va rămâne Dragnea şef la Cameră, toate aceste probleme importante vor fi îngheţate, iar Camera Deputaţilor va fi din păcate - cum e şi PSD acum - folosită ca scut pentru problemele personale ale lui Dragnea”, a susţinut fostul premier.

Victor Ponta a declarat însă că parlamentarii din grupul său nu vor susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL.

”Am discutat ce câştigă România cu moţiunea de cenzură a PNL şi n-am reuşit să găsim un răspuns pozitiv. Ce câştigă România? Nimic nu câştigă, doar o nouă criză politică. Şi ne gândim dacă nu cumva schimbarea Guvernului Tudose este de fapt o criză politică care să ne aducă unde am fost şi în vară. S-a mai schimbat un guvern. Şi? A fost mai bine? Problema principală este de a avea coerenţă guvernamentală, de a nu mai avea decizii luate la partid. Bugetul României este scris în acest moment de doi oameni care nu au nicio calitate în Guvern şi, din acest motiv, îmi pare rău, dar este un demers care în acest moment nu poate aduce nimic bun pentru România”, a afirmat Ponta.

El a susţinut că ”se face o moţiune de cenzură ca să se prefacă PNL că e opoziţie”. 

”În realitate, opoziţia suntem noi, pentru că vorbim despre problemele reale ale guvernării şi oferim soluţii şi o să facem noi când e cazul o moţiune de cenzură şi ceilalţi sunt convins că o vor sprijini”, a mai spus Victor Ponta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.