PNL Iaşi cere demisia directorului Aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu, întrucât a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, dar şi pentru că amână să prezinte planul dezvoltării aerogării ieşene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul grupului consilierilor judeţeni ai PNL Iaşi, Romeo Vatră susţine, într-un comunicat de presă, că directorul aeroportului din Iaşi Cătălin Bulgariu, susţinut de PSD, ar trebui să-şi dea demisia din funcţie şi să-şi rezolve problemele privind starea de incompatibilitate constatată de ANI.

“Cerem demisia de onoare a lui Cătălin Bulgariu, care în prezent ocupă funcţia de director al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi. În meteorica sa prezenţă la Aeroport, acesta s-a evidenţiat prin lipsa de transparenţă faţă de consilierii judeţeni, de cetăţeni şi de presă. Ieşenii nu au nevoie de manageri care să înveţe meserie la locul de muncă şi să facă experimente pe un obiectiv strategic al Iaşiului. Prin această stare de incompatibilitate declarată de ANI, considerăm că trebuie să îşi rezolve problemele de integritate în afara funcţiei pe care o deţine acum la Aeroport”, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

La rândul său, liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, fost director al aeroportului, susţine că noua conducere a aeroportului ieşean a reuşit să demoleze tot ce s-a făcut bun în ultimii ani, după ce PSD l-a numit pe Bulgariu în funcţie.

“Prestaţia sa este jalnică, iar pentru că întârzie să vină cu un proiect clar de dezvoltare ar trebui demis urgent. Când am plecat în 2016 de la şefia aeroportului am lăsat un profit de două milioane de euro, dar şi un masterplan de dezvoltare al aerogării. Între timp, au reuşit să demoleze aproape tot. S-au pierdut nouă curse externe şi s-au blocat investiţiile. Aeroportul a fost înţesat cu tot felul de sinecuri, persoane care nu au minima pregătire de specialitate. Este un haos total acolo. Bulgariu nu e în stare să conducă aeroportul, ar trebui să plece cât mai repede din funcţie“, a adăugat şeful liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat marţi că a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Cătălin Bulgariu, întrucât în perioada 18 iune 2012 – 24 iunie 2016 acesta a deţinut şi exercitat simultan funcţia de membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iaşi şi pe cea de consilier în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi.

Cătălin Bulgariu ocupă funcţia de director al aeroportului din IaşI, începând din mai 2018, el fiind susţinut de PSD pentru acest post.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.