Reprezentanţii organizaţiei PNL Sector 1 precizează că pentru a opta oară, Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar nu se deranjează să participe la şedinţa Consiliului Local, convocată chiar de ea, pe tema bugetului local al Sectorului 1. „Deşi legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în şedinţa de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte şi explice, Armand convoacă şedinţe peste şedinţe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetăţenilor sectorului 1. În schimb, este foarte prezentă pe diverse reţele de socializare, unde duce aceleaşi războaie cu inamici inventaţi”, mai arată comunicatul de presă al filialei liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa citată mai spune că edilul Clotilde Armand propune un buget de 2,1 miliarde lei, însă nu se deranjează să explice, transparent, pe ce se bazează şi pe ce vrea să cheltuie banii.

„PNL Sector 1 o somează pe Armand Clotilde să respecte legea, să participe la şedinţele Consiliului Local, să îşi susţină bugetul în faţa comunităţii, aşa cum cer legea, bunul simţ şi respectul faţă de bucureşteni. Suntem la fel de sătui ca toţi cetăţenii de circul, incompetenţa, minciunile, jignirile şi scandalurile penale ale administraţiei actuale. Consecinţele sunt dramatice. Nu suferă primarul incompatibil, suferă cetăţenii,” a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, conform sursei menţionate.

Reprezentanţii organizaţiei liberale mai spus că, în cazul în care Clotilde Armand ar fi avut „bunul simţ să îşi susţină propriul proiect de buget”, PNL Sector 1 i-ar fi adresat câteva întrebări de bun simţ. Nu am avut aceasta şansă, aşa că le adresăm public:

„Aţi încasat 230 milioane lei în ianuarie şi februarie în 2023. Pe ce aţi cheltuit aceşti bani?

Cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaţilor, utilităţile, bursele elevilor şi servicii sociale. Dacă plăteaţi toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva aţi plătit din nou pentru panseluţe?

Câţi bani aţi bugetat anul acesta pentru maşina consilierului dumneavoastră, plătit din banii primăriei, care merge în afara orelor de program cu maşina primăriei fără a avea permis? De ce nu îl demiteţi?

În 2022 aţi cheltuit la ADP 140 de milioane pe amenajare spaţii verzi, cu aceleaşi firme ca pe vremea lui Tudorache. În 2023 cereţi 190 de milioane tot pentru spaţii verzi. Dar parcuri noi nu doriţi sa construim?

Dar câte locuri de parcare subterană vreţi sa construiţi în 2023? Mai ales că până acum aţi făcut ZERO locuri de parcare şi nici nu aţi bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023?

De ce nu îl demiteţi pe City Managerul angajat direct de dumneavoastră fără concurs, pentru ratarea obţinerii a 15 mil din PNRR? Suntem unicul sector din Bucureşti care a ratat această oportunitate pentru sectorul 1”, potrivit comunicatului de presă.

Liberalii organizaţiei PNL Sector 1 reamintesc că bugetul sectorului nu se dezbate şi nici nu se votează pe reţelele de socializare, ci în şedinţele consiliului local.

„O aşteptăm pe doamna primar să respecte legea, să ne răspundă la întrebări şi să vină să susţină proiectul de buget”, mai spune sursa amintită.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand acuză PSD şi PNL pentru că sectorul nu are încă aprobat bugetul, astfel încât nu mai sunt fonduri pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a căminelor pentru bătrâni. „PSD-PNL se răzbună pe comunitate”, afirmă edilul, care a convocat o nouă şedinţă miercuri, de la ora 12.00, despre care precizează că este a zecea şedinţă când bugetul pentru anul 2023 este pe ordinea de zi a Consiliuliui Local Sector 1 pentru a fi dezbătut şi votat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.