Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să îl demită pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe motiv că nu a prezentat raportul situaţiei fiscal-bugetare, care trebuia să stea la baza rectificării bugetare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Solicităm premierului să îl demită pe ministrul Finanţelor. Este inadmisibil să nu se respecte legea răspunderii fiscal-bugetară. Primul lucru pe care ar fi trebuit să îl facă premierul Vasilica Viorica Dăncilă ar fi fost să citească sau să pună pe cineva, pe vreun consilier, să îi citească legea responsablităţii fiscal bugetară, legea  69/2010, care stipulează foarte clar obligativitatea Ministerului Finanţelor ca până la sfârşitul lunii iulie să prezinte un raport privind situaţia economică şi bugetară pe primele 6 luni ale anului plecând de la execuţia bugetară”, a spus Ludovic Orban.

Orban reclamă faptul că Eugen Teodorovici nu a prezentat până astăzi raportul privind situaţia economică şi bugetară, iar la baza rectificării bugetare trebuia să stea acel raport.

“Nici până astăzi ministrul Finanţelor nu a prezentat acest raport privind situaţia economică şi bugetară. De altfel, în conformitate cu legea, la baza rectificării bugetare trebuie să stea în mod obligatoriu acest raport.  Ca atare, doamna Dăncilă a fost pusă să încalce legea şi să prezinte o pseudo rectificare bugetară care nu se întemeiază pe prevederile legii şi pe adevărurile din economie care nu au la bază acest raport”, a mai spus liderul PNL.

El crede că Guvernul “este dator să spună românilor adevărul, iar adevărul din execuţia bugetară şi din raportul pe care trebuie să îl prezinte ministrul Finanţelor este un adevăr trist”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.