Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că liberalii “dezavuează decizia scandaloasă” luată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privinţa preşedintelui Klaus Iohannis, amendat cu 2.000 de lei pentru că a folosit expresia “nişte penali”. De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională decizia cu privire la votul pentru componenţa CNCD, spunând că a fost “un vot care nu a respectat, sub nicio formă, legislaţia şi echilibrul politic parlamentar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cu acest prilej se poate constata de ce a fost important pentru PSD ca pe postul deţinut de PNL în CNCD să fie desemnat un reprezentant al ALDE, respectiv de a obţine o majoritate politică la nivelul Consiliului care să ia decizii pe considerente politice şi nu raportate la principiile pe care ar trebui să le aibă în vedere CNCD”, a transmis Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Orban afirmă că decizia de a-l amenda pe preşedinte, dar nu şi pe premierul Viorica Dăncilă arată că instituţia “acţionează la ordin politic”.

“Cea mai bună dovadă a faptului că CNCD acţionează la ordin politic este scoaterea basta curată a prim-ministrului Vasilica Viorica Dăncilă pentru afirmaţiile într-adevăr grave la adresa persoanelor care suferă de autism”, a mai spus el.

De asemenea, acesta spune că CNCD s-a transformat în „Comitetul pentru Discriminare”

“Obsesia acestei coaliţii toxice pentru înstăpânirea asupra tuturor instituţiilor statului şi deturnarea rolului acestora poate fi constatată o dată în plus prin cazul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, transformat cu această ocazie în „Comitetul pentru Discriminare” ca instrument de represiune politică la ordin al PSD-ALDE”, a continuat acesta.

PNL va iniţia un proiect de lege pentru modificarea statutului CNCD şi instituirea unui mecanism de numire în funcţie a membrilor acestuia bazat pe implicarea organizaţiilor societăţii civile, prin reprezentanţii săi, urmărind eliminarea factorului politic în selectarea membrilor Consiliului.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat atacarea la Curtea Constituţională votul pentru componenţa CNCD, spunând că a fost “un vot care nu a respectat, sub nicio formă, legislaţia şi echilibrul politic parlamentar”.

“Acum, Dragnea şi Tăriceanu au folosit Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Preşedintelui României, pentru a îl cenzura, pentru a îl intimida ca să nu mai vorbească liber despre faptul că Guvernul şi Parlamentul sunt manevrate astăzi, în mod indubitabil, de nişte penali. Mâine poate fi oricine altcineva în situaţia Preşedintelui. Prin sancţionarea ilegală a Preşedintelui Klaus Iohannis, la sesizarea unui site subordonat politic, majoritatea politizată din Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a prejudiciat grav credibilitatea uneia dintre instituţiile care are acută nevoie de credibilitate pentru a îşi face bine treaba”, a scris Turcan pe contul său de Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.