Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că luni va fi depusă, alături de USR, a doua solicitare pentru înfiinţarea Comisiei de anchetă cu privire la intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În cursul zilei de astăzi (luni –n.r.) vom depune a doua solicitare privind constituirea unei comisii de anchetă. Este vorba de depunerea unei solicitări alături de colegii noştri de la USR privitor la înfiinţarea unei comisii de anchetă privind reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice care a avut loc în data de 10 august”, a spus Ludovic Orban.
 
De asemenea, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la proteste, spunând că acesta a făcut acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, fără să aibă dovezi. Nica susţine că şeful statului nu este interesat de stingerea conflictelor din societate, ci vrea escaldarea lor pentru câştiguri electorale.
 
La rândul său, ministrul Apărării, Mihai Fifor, susţine propunerea europarlamentarului Dan Nica.
 
"Ieri, şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă", afirmă Fifor, care se întreabă cui foloseşte tot ceea ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei, şi după aceea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.