Reprezentanţii USR au lansat o petiţie pentru interzicerea petardelor şi solicită Parlamentului să urgenteze adoptarea proiectului de lege anti-petarde iniţiat de deputatul Radu Molnar. Proiectul este blocat în Parlament de majoritatea PSD-PNL de peste un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Petiţia USR a adunat peste 1.100 de semnături în prima zi de la lansare, mai arată comunicatul de presă al USR.
 
Iniţiativa legislativă USR propune interzicerea deţinerii petardelor de către persoanele fizice şi introduce măsuri stricte pentru combaterea comerţului ilegal cu materiale pirotehnice. Poliţia va avea astfel pârghiile necesare pentru a lua măsuri atât în cazul antreprenorilor care importă petarde şi artificii, cât şi în cazul pieţei negre, al celor care le comercializează direct pe stradă.
 
Sărbătorile de iarnă ar trebui să aducă bucurie, nu copii răniţi de petarde, animale speriate şi incendii, mai transmit iniţiatorii petiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.