Filiala judeţeană a PSD a îndemnat la "înţelepciune şI echilibru" în privinţa excluderii din partid a lui Mihai Chirica, considerând că "nu trebuie acţionat sub imperiul emoţiilor şi al orgoliilor". Totodată, conducerea filialei judeţene a suspendat reuniunile programate pentru joi, în care urma să se discute despre excluderea din partid a primarului Iaşiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea organizaţiei judeţene PSD Iaşi afirmă joi, într-un comunicat, că a luat act de hotărârea filialei municipale de susţinere a primarului de Iaşi Mihai Chirica, după ce Comisia de Etică a propus excluderea acestuia din PSD.

"În aceste zile au fost vehiculate foarte multe idei în spaţiul public, atât legate de sancţionarea colegilor noştri, cât şi despre paşii statutari de urmat. Facem un apel la calm, înţelepciune şi echilibru pentru toţi cei care fac parte din PSD Iaşi. Am luat act şi de cele întâmplate ieri (miercuri - n.r.) la întâlnirea colegilor de la Organizaţia Municipală. Nu trebuie să acţionăm sub imperiul emoţiilor şi al orgoliilor", se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Totodată, conducerea PSD Iaşi susţine că "scopul final" este de a menţine filiala unită, astfel încât "oamenii cu responsabilităţI în administraţie să ducă la îndeplinire proiectele cu care au fost investiţi de ieşeni".

"Aceasta este fotografia de etapă, în momentul în care Organizaţia Judeţeană a PSD Iaşi va lua alte decizii, cu siguranţă că le vom face publice", se mai arată în comunicatul PSD Iaşi.

Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv Judeţean PSD Iaşi, programate pentru joi, au fost amânate, membrii celor două foruri fiind anunţaţi telefonic să nu mai vină la şedinţe.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a comentat joi, într-o conferinţă de presă, pe tema amânării celor două reuniuni, precizând că "probabil cei care au decis să facă acest scandal au decis că nu mai este necesar".

Comitetul Executiv al organizaţiei municipale a PSD Iaşi a decis miercuri seară, prin vot, susţinerea primarului Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat Sorin Iacoban, în cazul cărora Comisia de Etică propusese marţi excluderea din partid. 

Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus marţi Biroului Permanent Judeţean al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.