Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că în această săptămână urmează să fie finalizate discuţiile cu toate formaţiunile şi grupurile parlamentare din opoziţie în vederea semnării şi depunerii moţiunii de cenzură. "(...) eu nu pot să-mi imaginez că dacă un parlamentar semnează o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului ar putea să-şi schimbe poziţia de la momentul semnării până la momentul votului, în ciuda asalturilor disperate pe care le face PSD şi Guvernul asupra parlamentarilor de opoziţie, asalturi care de multe ori depăşesc graniţele legii", afirmă Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Moţiunea de cenzură intră în linie dreaptă, în cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile politice şi grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România", a declarat Orban, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

El a spus că obiectivul este ca toate semnăturile să fie strânse în cursul acestei săptămâni şi să fie stabilită data la care se depune moţiunea de cenzură.

"Obiectivul PNL încă de la începutul sesiunii parlamentare a fost acela de a uni, de a coagula toate forţele politice parlamentare care se găsesc în opoziţie, pentru a obţine numărul de semnături, în prima fază, şi ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă crede că toţi cei care au semnat vor şi vota moţiunea, Orban a spus: "Cum se zice, «Verba volant, scripta manent», eu nu pot să-mi imaginez că dacă un parlamentar semnează o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului ar putea să-şi schimbe poziţia de la momentul semnării până la momentul votului, în ciuda asalturilor disperate pe care le face PSD şi Guvernul asupra parlamentarilor de opoziţie, asalturi care de multe ori depăşesc graniţele legii, şi aici le atrag atenţia că riscă să intre în sfera penală".

El a spus că are încredere că parlamentarii PRO România semnează şi votează moţiunea de cenzură.

"N-am niciun motiv să mă îndoiesc de această atitudine şi de această decizie. De altfel, vă spun sincer, am discutat mai mulţi parteneri în acest efort, cei mai mulţi dintre ei sunt de acord să fie un vot la vedere astfel încât să nu existe niciun fel de dubiu privitor la acest vot", a conchis Orban.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.