Preşedintele PNL Ludovic Orban anunţă că nu vede „niciun motiv” pentru care actualul primar al Iaşiului Mihai Chirica nu ar candida din partea PNL dacă filiala PNL Iaşi va susţine candidatura sa şi anunţă că liberalii nu vor susţine o nouă candidatură a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara dacă acesta va fi condamnat în primă instanţă în dosarul vânzării unor imobile din centrul vechi al oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există discuţii, am văzut că a apărut un potop de fake news-uri legate de Chirica. Chirica nu mai e membru PSD de după Ordonanţa 13. (...) Chirica nu a avut legătură cu PSD, a fost chiar un critic aspru al PSD. Din cauza acestui război cu Chirica guvernele PSD nu au făcut aproape nimic pentru Iaşi”, a declarat Ludovic Orban duminică, la B1 Tv.
Acesta a spus că şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova nu s-a ţinut la Iaşi, ci la Piatra Neamţ tocmai din cauza atitudinii anti-PSD a primarului din Iaşi.
„În declaraţiile publice ale lui Chirica nu o să vezi decât o dispută cu PSD. Nu e pesedist”, a mai spus Orban.
Preşedintele PNL a reafirmat că, dacă PNL Iaşi îl va susţine pe Mihai Chirica, nu vede nicun motiv pentru care acesta nu ar candida susţinut de PNL sau sub sigla PNL.
Ludovic Orban spune că, în ceea ce priveşte candidatul PNL pentru Primăria  Timişoara, acesta nu va mai fi susţinut de partid în cazul în care va fi condamnat de instanţa de fond. 
„Dacă va fi condamnat în primă instanţă e clar că nu putem merge cu el. Vom face o analiză”, a declarat Ludovic Orban referindu-se la o nouă candidatură a lui Nicolae Robu.
Primarul Timişoarei Nicolae Robu a fost trimis în judecată alături de alte opt persoane, la sfârşitul anului trecut, în dosarul privind vânzarea frauduloasă şi la preţuri modice a unui număr de 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al municipiului Timişoara. Nicolae Robu a afirmat atunci că toată viaţa lui a fost cinstit şi că se consideră nevinovat. Întrebat de News,ro dacă va mai candida având în vedere acest scandal, Robu a replicat că va candida dacă va simţi că timişorenii sunt mulţumiţi de el şi îl vor în continuare primar.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.