Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat, joi seară, despre declaraţiile unor lideri liberali de filiale care au criticat demersul său de a depune plângere penală împotriva premierului, el afirmând că este vorba despre "ştiri false", că nu există nicio problemă în PNL, iar existenţa unor "voci singulare" care au alte puncte de vedere este firească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În toată ţara, în fiecare filială judeţeană se organizează evenimente de aniversare a 143 de ani de la înfiinţarea PNL. Foarte mulţi preşedinţi de filiale sunt prezenţi acolo. Eu n-am nicio informaţie (că există moţiuni în PNL - n.r.), dar trebuie să recunosc că apar pe foarte multe site-uri tot felul de informaţii pe care nu pot decât să le calific informaţii cu caracter de ştiri false, de fake news, care sunt date pe surse fără niciun fel de asumare şi care nu au la bază absolut niciun fel de temei", a spus Orban. 

Întrebat punctual despre declaraţia preşedintelui PNL Alba, Mirce Hava, care nu este de acord cu plângerea penală depusă de el împotriva premierului, liderul PNL a spus că a vorbit cu Hava, iar vineri îşi va petrece ziua de naştere la organizaţia judeţeană din Alba.

"Am vorbit cu domnul Hava (preşedintele PNL Alba - n.r.) şi mâine îmi petrec ziua de naştere în organizaţia judeţeană Alba, unde am fost invitat de domnul Hava, cu care am comunicat şi care nu mi-a spus nimic. În ceea ce priveşte conducerea PNL, a existat o susţinere clară şi o solidarizare cu demersul meu, ca atare subiectul este închis", a declarat Orban la sediul central al PNL.

Liderul PNL a mai afirmat că nu există nicio problemă în interiorul PNL şi că "este firesc să mai existe şi voci singulare care au alte puncte de vedere decât cele pe care le are preşedintele sau conducerea".

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, secretar general al PNL, declara că Ludovic Orban nu s-a consultat în partid atunci când a depus plângerea penală, afirmând că nu aceasta este soluţia. "Domnul Orban nu s-a consultat în interiorul partidului când a luat această decizie. Eu, personal, nu sunt adeptul unor astfel de plângeri, vă spun foarte deschis. Şi nu poţi să faci o separaţie între calitatea de primar al oraşului Oradea, de exemplu, şi de persoana fizică. Eu sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru”, a declarat Bolojan.

Joi, liderul PNL Alba, Mircea Hava, prim-vicepreşedinte PNL, a spus că este de acord cu opinia exprimată de Bolojan pe această temă şi a criticat faptul că în Biroul Executiv al PNL s-a cerut susţinerea demersului lui Orban,privind plângerea penală: ”Domnul Orban a făcut-o, era ok. Faptul că s-a propus susţinerea partidului deja a amestecat totul şi deja am început să discutăm, ştiţi prea bine (...) Nu e ok ce s-a întâmplat. În mod normal, se putea discuta în Birou şi este foarte bine că se discută, dar nu ceri, domnule, susţinerea partidului. Asta nu trebuia făcută".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.