Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că situaţia de la Timişoara, unde în urma alegerilor pentru şefia filialei municipale a PNL a izbucnit un scandal, "depăşeşte orice fel de imaginaţie în materie de proceduri de încălcare a democraţiei". "Să suspenzi 18 membri ai unei organizaţii pare, aşa, ca o formă de execuţie publică", este de părere Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre contestaţia făcută de PNL Timiş la comisia de arbitraj, Orban a declarat că a fost stabilit completul şi urmează să fie programat dosarul.

"Ce se întâmplă la Timişoara depăşeşte orice fel de imaginaţie în materie de proceduri de încălcare a democraţiei. Să suspenzi 18 membri ai unei organizaţii pare, aşa, ca o formă de execuţie publică, eu nu îmi aduc aminte în istoria PNL, cu atât mai puţin în Timişoara, noi să ne fi confruntat cu o asemenea situaţie. Eu le-am spus tuturor colegilor mei să se adreseze Curţii de onoare şi arbitraj şi am convingerea că judecătorii, practic, cei care sunt în Comisia de arbitraj vor anula toate hotărârile abuzive care nu au nicio legătură cu prevederile statutare", a afirmat Orban.

Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid. De asemenea, a anunţat că va contesta alegerea lui Ambrus în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, la Comisia de Arbitraj a PNL.
 
Până la judecarea contestaţiei, la nivelul organizaţiei PNL Timişoara a fost numit un Birou Politic Interimar care are sarcina de a reface baza de date cu membrii. 
 
Totodată, în cadrul şedinţei BPJ interimar a PNL Timiş s-a stabilit data alegerilor pentru PNL Timişoara – 31 iulie, respectiv pentru PNL Timiş – 7 august. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timişoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timiş este 31 iulie. 

Marţi, BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membri care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021. Membrii suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş. Propunerea va fi înaintată către BPJ interimar PNL Timiş, forul de conducere care poate lua această decizie, conform statutului PNL.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.