Ludovic Orban a afirmat că singurul care ar trebui să vorbească despre ceea ce va face PNL este PNL şi nu PSD. Premierul a adăugat că dacă voia să ia purtător de cuvânt de la social-democraţi, atunci o făcea. Şeful Executivului a mai spus că PSD şi-a bătut joc timp de 7 ani de România, cu cheltuieli nesăbuite, iar acum minte că liberalii nu au acordat bani fermierilor, profesorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Daţi-mi voie să dau nişte răspunsuri. Am să încep prin a vă prezenta situaţia României în ceea ce priveşte rata infectărilor cu coronavirus. România se găseşte pe locul 18 la infectări, între statele europene. Cu toate acestea, măsurile pe care le folosiţi în scop electoral sunt nişte măsuri pentru a apăra viaţa oamenilor. Când ai peste 10.000 de infectări pe zi nu poţi să te faci că nu le vezi. Orice măsură pe care o luăm, o luăm doar pentru a salva vieţi, doar pentru a reduce numărul românilor care riscă să se infecteze. Pe lunile august, septembrie şi octombrie veniturile bugetului de stat au depăşit veniturile pe aceleaşi luni ale lui 2019, iar pe primele 10 luni ale anului au crescut, faţă de aceeaşi perioadă în 2019, în plină criză economică provocată de pandemie. Datele la 6 luni pe primul semestru arată unde este România, că tot vorbea preşedintele Cdep de locul în privinţa creşterii economice. Rata şomajul din nou vă indic în Europa este de 7,5%, în timp ce rata în România e în scădere şi este de 5,2%. De altfel, vă puteţi uita pe REVISAL şi să constataţi că numărul de angajaţi în România a crescut. Vă place sau nu vă place, vă spune că numărul de angajaţi a crescut”, a afirmat Ludovic Orban, luni în plenul Camerei Deputaţilor. 

El a mai spus că Marcel Ciolacu a făcut o afirmaţie profund mincinoasă când a spus că Guvernul PNL nu a acordat bani către profesori, fermieri, pentru că citrele contrazic aceste declaraţii.

„În ceea ce priveşte afirmaţia profund mincinoasă că nu am acordat bani către profesori, copii, fermieri – uitaţi-vă la date, la cifre. Suntem Guvernul care a acordat despăgubiri fermierilor care au avut recoltele afectate de secetă. Suntem Guvernul care a acordat despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţi. Am avut o strategie coerentă care a permis în perioada de criză maximă economică şi perioadă de pandemie să nu se piardă legătura între angajaţi şi angajatori, în care am acordat 41,5% din plata salariului brut, celor aflaţi în şomaj tehnic. Eu cred că despre ceea ce va face PNL trebuie să vorbească PNL, nu PSD. Dacă voiam să luăm purtător de cuvânt de la PSD îl luam. De altfel, aţi citit textul în continuare, deşi v-am spus clar că nu majorăm taxe şi impozite. TVA, încasările la buget pe TVA pe primele 10 luni au crescut cu aproape 10%, în condiţiile în care noi am rambursat TVA către companii cu 3 miliarde mai mjlt decât aţi rambursat dvs. De ce am putut colecta mai mult? Pentru că suntem corecţi, pentru că nu am mai tolerat evaziunea fiscală, pentru că nu am mai închis ochii la companiile care nu au plătit TVA”, a completat şeful Executivului.

Premierul a mai precizat că PSD a irosit anii de guvernare şi nu a crescut numărul angajaţilor, alungându-i pe români din ţară.

„Credeţi că dacă nu am fi avut bani nu am fi majorat cu 40% pensiile? Aţi irosit anii de guvernare fără să creşteţi numărul angajaţilor, aţi alungat românii din ţară. V-aţi bătut 7 ani joc de România risipind cheltuieli nesăbuite şi nu aţi fructificat oportunităţile pe care le-a avut această ţară. Veniţi să spuneţi ce va face PNL? Lăsaţi-ne pe noi să spunem ce va face PNL şi lăsaţi-i pe români să înţeleagă, pentru că ne-am asumat guvernarea şi conducerea ţării într-o criză fără precedent. Am avut capacitatea să ţinem România pe linia de plutire, să atragem fonduri europene de trei ori mai mult ca dvs, să menţinem locurile de muncă şi să le apărăm”, a conchis Orban.

Camera Deputaţilor a dezbătut luni, cu participarea lui Ludovic Orban, la solicitarea grupului parlamentar PSD, cu tema „Stadiul elaborării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 şi a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.