Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat proiectul PSD care modifică legea privind alegerea preşedintelui, afirmând că articolul care ar permite campania electorală în şcoli este menit să-i facă pe copii "să stea în cap". Orban le recomandă social-democraţilor "să nu se atingă de copii", deoarece în şcoli nu trebuie să se facă politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Probabil încearcă să transforme copiii noştri, să-i pună pe toţi în cap în faţa premierului. Până una-alta, văd că doamna Dăncilă stă în cap în faţa lui Dragnea şi le recomand să nu se atingă de copiii noştri. În şcoli se face educaţie, în şcoli se face transfer de informaţii, în şcoli se formează caractere, se formează personalităţi, nu trebuie să se facă politică”, a declarat Ludovic Orban.

El a criticat şi prevederea din proiecul de lege potrivit căreia preşedintele aflat în funcţie să nu poată participa la campania electorală a partidului care îl susţine.

”Preşedintele poate să-şi facă, în mod normal, campanie, pentru că, prin Constituţie, beneficiază de dreptul de a fi ales sau reales. Ca atare, orice restrângere a drepturilor preşedintelui în materie de campanie, din momentul în care începe campania, nu are sens”, a mai spus Orban.

PSD a depus un proiect pentru a modifica legea privind alegerea preşedintelui, astfel că printre prevederi se numără şi campania electorală în şcoli.

Potrivit proiectului, "în unităţile militare, în sediile misiunilor diplomatice şi oficiile consulare, secţiilor consulare, institutelor culturale din străinătate, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise". În forma actuală a legii, "în unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.