Fostul vicepremier Gabriel Oprea afirmă, referindu-se la fotografia în care apare dând mâna cu preşedintele SUA Barack Obama, pe care este acuzat că a trucat-o, că nu se pricepe să falsifice fotografii, că a primit-o de la echipa care a mers în vizita în SUA şi că Obama le-a întins mâna preşedintelui Traian Băsescu, lui şi ministrului Bogdan Aurescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Referitor la fotografia cu preşedintele Obama: Nu sunt fotograf, nu fac fotografii, nu le prelucrez şi nici nu mă pricep să le falsific! Am primit-o şi eu. Fotografia am păstrat-o în arhiva personală aşa cum am primit-o atunci, după eveniment, de la echipa de atunci", a scris Oprea pe Facebook.

El susţine că în 2011a fost în delegaţia oficială care a fost primită la Casa Albă şi că preşedintele Obama i-a întins mâna.

"Adevărul este unul singur: în 2011 am fost la Casa Albă, în delegaţia oficială. Preşedintele Obama a întins mâna preşedintelui Băsescu, mie şi ministrului Aurescu", afirmă Gabriel Oprea.

El a scris vineri pe Facebook că în 0ctombrie 2015, într-o vizită oficială la Washington, a semnat, alături de şeful Departamentului de Justiţie, Procurorul General al SUA, Acordul dintre România şi SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave. Printre pozele care au însoţit postarea lui de Gabriel Oprea se poate vedea şi una în care că el dă mâna cu Barack Obama.

Comparativ cu fotografia oficială de pe site-ul MAE, în care preşedintele Traian Băsescu îşi strânge mâna cu preşedintele SUA, Barack Obama, braţul drept al lui Traian Băsescu a fost decupat din fotografie, falsul fiind semnalat de jurnalistul Andrei Luca Popescu pe contul său de Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat vineri, că Oprea a ajuns tare rău dacă falsifică fotografii. Băsescu spune că a înţeles că fotografia trucată este semnalul relansării lui Gabriel Oprea în politică, dar pare că falsul "a fost şi semnul sub care şi-a construit toată viaţa marele profesor îndrumător de doctorate".

"Vai de capul tău, amărâtule. Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea chiar a ajuns tare rău şi jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barak Obama. Înţeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost şi semnul sub care şi-a construit toată viaţa marele profesor îndrumător de doctorate. Altfel, eu îi doresc sănătate. Vai de capul tău, amărâtule!", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.