Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că va susţine categoriile vulnerabile din Bucureşti, în primul rând prin asigurarea şansei la educaţie a copiilor care provin din familii defavorizate din punct de vedere financiar, întrucât aceasta este principala problemă pe care au semnalat-o cei din aceste categorii. Dan mai spune că nu va continua proiectul iniţiat de Gabriela Firea privind stimularea financiară pentru donatorii de plasmă autoimună, întrucât acesta nu este legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu vreau să fiu primarul tuturor bucureştenilor şi asta este şi obligaţia mea legală. Îi invit pe toţi aceşti oameni să se informeze pentru că în campanie au fost spuse foarte multe lucruri care nu sunt adevărate, suntem într-o capitală europeană, în 2020, trebuie să asigurăm protecţia pentru persoanele care sunt vulnerabile”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la B1 Tv.

El a arătat că în ultimii 15 ani a discutat cu foarte mulţi din categoriile defavorizate şi spune că principala problemă pe care aceştia au reclamat-o este lipsa accesului la educaţie pentru copii.

”Asta o să fie prima mea preocupare în domeniul social, ca copiii care provin din familii defavorizate să aibă acces la un proces educaţional corect, cei care au avut sincope în procesul de învăţământ să aibă pregătire suplimentară, ca infrastructura şcoală în aceste zone să fie la nivelul infrastructurii din alte zone ale Bucureştiului”,a mai afirmat Dan. 

În acest context, Nicuşor Dan a subliniat importanţa organizaţiilor neguvernamentale. 

Primarul ales a precizat că nu va susţine şi nici nu va continua campania demarată de primarul în funcţie privind recompensarea celor care donează plasmă autoimună pentru tratarea celor infecai cu COVID-19.

„Primul lucru care face parte din jurământul pe care îl depun este că respect legea, iar acel proiect nu respectă legea. Există peste tot în lume o stimulare voluntară a donării de sânge. (...) Chestiunea esenţială pe care o spun toţi voluntarii este ca donatorul să fie sincer dacă el are o boală, e prea scump să i se facă testele înainte ca el să doneze. Ei, atunci centrul de donare trebuie să ia de bun ce spune donatorul, de aceea e bine ca donatorul să fie voluntar, să nu ascundă boli pe care le are şi pe care poate să le transmită celor care primesc sânge de la el”, a mai spus Nicuşor Dan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.