Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, după o întâlnire cu membrii Consiliului Consultativ al Copiilor, că a fost plăcut surprins să observe cât de conectaţi sunt aceştia la problemele reale ale Capitalei. ”M-au întrebat despre transportul în comun, despre trenul metropolitan, despre starea şcolilor şi priorităţile Municipalităţii, dar şi despre familie şi copilăria mea”, a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o întâlnire extraordinar de agreabilă cu adolescenţii din Consiliul Consultativ al Copiilor, cea mai nouă structură creată la iniţiativa Primăriei Capitalei şi UNICEF pentru apărarea intereselor celor mai mici cetăţeni ai acestui oraş. Am fost plăcut surprins să observ cât de conectaţi sunt copiii la problemele reale ale Capitalei. M-au întrebat despre transportul în comun, despre trenul metropolitan, despre starea şcolilor şi priorităţile Municipalităţii, dar şi despre familie şi copilăria mea”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că le-a arătat sala de Consiliu şi biroul său şi le-a spus că aşteaptă propunerile lor, pe care le va supune în viitor votului Consiliului General.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Îmi doresc ca acest consiliu să devină vocea copiilor bucureşteni, iar propunerile lor să fie luate în considerare, mai ales când este vorba despre proiecte care impactează viaţa tinerilor”, a arătat primarul general al Capitalei.

Primăria Municipiului Bucureşti şi UNICEF au semnat, la sfârşitul anului 2022, un memorandum de înţelegere pe o perioadă de trei ani, pentru participarea municipalităţii la Iniţiativa Localităţi Prietene ale Copiilor, un concept dezvoltat de UNICEF la nivel global şi din care fac parte peste 5.600 de localităţi din 48 de ţări, implicând 30 de milioane de copii.

Cei 20 de membri ai Consiliului au vârste cuprinse între 11 şi 17 ani şi au fost selectaţi din peste 200 de elevi care s-au înscris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.