Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, de Ziua Aviaţiei, că în ultimii 30 de ani, Forţele Aeriene Române au trecut printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare, ceea ce a permis atingerea unor standarde de capabilitate aliniate statutului României de membru al NATO. El mai afirmă că, în calitate de fost ministru al Apărării Naţionale a susţinut acest proces, iar ca prim-ministru consideră la fel de important acest obiectiv, având în vedere contextul creat de agresiunea neprovocată şi nelegitimă a Rusiei asupra Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sărbătorim astăzi Aviaţia şi Forţele Aeriene Române, aducând totodată un omagiu eroilor aviatori căzuţi la datorie în lupte pentru apărarea ţării sau în misiuni internaţionale la care a participat România. Aflaţi mereu la înălţime prin natura profesiei lor, dar şi prin nivelul de pregătire profesională, oamenii aceştia ne dau încredere că spaţiul aerian al ţării este în siguranţă şi apărat în caz de nevoie şi că vor fi mereu alături de populaţia civilă în situaţii de urgenţă. Încrederea şi buna reputaţie de care se bucură profesioniştii aerului din România sunt rezultatul multor ani de pregătire, al seriozităţii şi curajului cu care ei s-au dedicat unei cariere pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă, care implică un nivel maxim de responsabilitate”, spune premierul în mesaj. 
 
Potrivit lui Nicolae Ciucă, ”în ultimii 30 de ani, Forţele Aeriene Române au trecut printr-un amplu proces de reorganizare şi modernizare, ceea ce a permis atingerea unor standarde de capabilitate aliniate statutului României de membru al Alianţei Nord-Atlantice şi cerinţelor defensive care decurg din acest statut”.
 
”Ca fost ministru al Apărării Naţionale am susţinut acest proces, iar ca Prim-ministru consider la fel de important acest obiectiv, având în vedere contextul creat de agresiunea neprovocată şi nelegitimă a Rusiei asupra Ucrainei.  Ne-am asumat la preluarea guvernării consolidarea posturii de apărare a României şi descurajare, prin dezvoltarea unor capabilităţi de apărare adaptate provocărilor actuale de securitate, inclusiv la nivel de apărare aeriană, iar achiziţia de avioane multirol aprobată recent de Guvern a intrat în linie dreaptă, ceea ce va aduce un plus capacităţii defensive a României”, afirmă şeful Executivului.
 
”Astăzi, când credincioşii creştin-ortodocşi şi greco-catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, tuturor militarilor, rezerviştilor şi personalului civil din aviaţie, le urez succes, Cer senin în misiunile lor şi La mulţi ani! Românilor care îşi serbează ziua onomastică, le doresc sănătate, linişte, împliniri şi mulţi ani înainte!”, mai spune premierul în mesaj. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.