Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri în şedinţa Executivului că în urmă cu o zi au reuşit să finalizeze rectificarea bugetară, ultima pe acest an, de aproximativ 500 de milioane de lei şi în felul acesta au asigurat redistribuirea banilor, astfel încât la nivelul fiecărui minister să se asigure îndeplinirea tuturor angajamentelor în proiectele europene şi de asemenea tot ceea ce înseamnă asigurarea drepturilor salariale şi a ajutoarelor sociale. Premierul a dat asigurări că nu există premisele pentru o intrare în recesiune ecoonomică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri am avut o analiză în urma căreia s-a finalizat proiectul pentru tot ceea ce înseamnă rectificarea bugetară, care va fi, practic, şi ultima pe acest an. Proiectul a fost pus în dezbatere publică şi ceea ce este important de subliniat este că discutăm despre o rectificare bugetară de aproximativ 500 de milioane de lei şi în felul acesta am asigurat redistribuirea banilor, astfel încât la nivelul fiecărui minister să se asigure îndeplinirea tuturor angajamentelor în proiectele europene şi de asemenea tot ceea ce înseamnă asigurarea drepturilor salariale şi a ajutoarelor sociale, având totodată în atenţie aspectele legate de asigurarea fondurilor necesare pentru compensarea efectelor secetei în agricultură”, a spus premierul în şedinţă.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Sunt date care ne bucură pe toţi, pentru că am reuşit în această situaţie deosebit de complicată să avem o creştere economică, instituţiile de evaluare europene situează România şi pe trimestrul trei în primele locuri, la creştere economică şi avem de asemenea în vedere că evaluările pentru anul viitor într-un context în care există temeri pentru o recesiune economică, economia românească să se încadreze totuşi pe o menţinere a unei creşteri economice, sigur, nu foarte mari, dar nu avem premise prin care să vedem o intrare în recesiune economică”. Premierul a precizat că sunt ”foarte realişti”, pentru că ”depindem foarte mult de ceea ce înseamnă contextul economic şi partenerii noştri economici”.

”Ca atare este cât se poate de clar că o parte din aceste probleme vor afecta şi economia românească, de aceea avem nevoie în continuare de prudenţă, de echilibru şi de măsuri şi decizii prin care să continuăm să sprijinim investiţiile, pentru că, apa cum rezultă din analiza noastră, anul acesta am reuşit să ne menţinem într-o evoluţie pozitivă, economică, datorită acestor investiţii care au continuat să intre în economia românească şi să folosească oportunităţile de business pe care ţara noastră le oferă”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a menţionat că, la nivelul întregii agende guvernamentale vor continua să sprijine şi să acorde încredere sectorului de business şi investiţii.

”Putem să observăm cât se poate de clar că avem în felul acesta instrumente pentru a proteja şi menţine locurile de muncă, să mărim locurile de muncă şi spaţiul financiar prin care să putem să analizăm creşterea salariului minim şi a pensiilor, astfel încât cetăţenii să nu sufere din cauza efectelor inflaţiei care a depăşit 16%”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Rectificarea bugetară va fi adoptată într-o şedinţă de Guvern care va avea loc mâine, a mai spus premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.