Premierul Nicolae Ciucă a precizat, joi la recepţia organizată de ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla, că acesta a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României, „cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. România şi Marea Britanie se bucură de o relaţie excelentă, concretizată în Parteneriatul nostru Strategic pe care l-am reînnoit în urmă cu două luni. Suntem ţări cu viziuni similare, nu doar aliaţi, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare şi afaceri externe sunt practic similare. În această perioadă complicată, în care Rusia a declanşat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea şi relaţia militară dintre ţările noastre se bucură de o şi mai mare apreciere”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la recepţia organizată de Ambasada Britanică la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla.

Premierul a mai spus că Marea Britanie a fost întotdeauna un partener esenţial al României, în special în împărtăşirea de lecţii învăţate şi bune practici.

„Au fost multiple ocazii în care militarii noştri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operaţii de primă importanţă pentru Alianţa Nord-Atlantică şi în cadrul diferitelor coaliţii de voinţă ale ţărilor democratice cu vederi similare. Educaţia, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanţă pentru cetăţenii noştri. Peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică. Vă mulţumesc, domnul ambasador, pentru aprecierile pe acre le-aţi făcut faţă de cetăţenii români, peste un milion de cetăţeni români care astăzi lucrează şi trăiesc în Marea Britanie”, a completat Ciucă.

El a adăugat că a avut ocazia să îl întâlnească pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea şi consideră că acesta a acţionat ca un adevărat ambasador al României, întotdeauna.

„Permiteţi-mi să felicit poporul britanic, cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu şi nu pot decât să susţin ideea că a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun. Majestatea Sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre ţările noastre. Îl felicit pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pentru încoronare şi pentru asumarea dificilei responsabilităţi de a domni ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în aceste vremuri deosebit de complicate. Vă rog să-mi permiteţi, de asemenea, să transmit cele mai bune urări, poporului britanic, cu ocazia încoronării!”, a mai precizat şeful Executivului.

Prim-ministrul Ciucă i-a mulţumit ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti Andrew Noble pentrru contribuţia sa la relaţia bilaterală şi l-a asigurat pe viitor de o colaborare la fel de bună.

 

„Doresc, domnule ambasador, să vă mulţumesc pentru această oportunitate şi pentru tot ceea ce aţi făcut pentru relaţia dintre Marea Britanie şi România în cele două mandate în care v-aţi desfăşurat activitatea la Bucureşti şi să vă asigur că, la fel cum am cooperat până acum şi cu o foaie de parcurs recent semnată în parteneriatul nostru strategic, relaţiile se vor consolida şi vom avea împreună obiective comune de îndeplinit. Vă mulţumesc! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe rege! Dumnezeu să binecuvânteze poporul britanic! Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!”, a conchis Ciucă.

 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.