Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, după discuţiile cu reprezentanţii USR, că aceştia i-au transmis că nu vor susţine un Guvern minoritar PNL, astfel că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un Guvern şi dacă nu sunt şanse, va proceda ca atare. Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, că, dacă premierul desemnat va cere flexibilizarea mandatului şi o posibilă revenire a USR în coaliţie, acesta poate veni în BPN şi se poate discuta, dar a atras atenţia că nu va fi de acord cu o măsură care să afecteze imaginea PNL. Cîţu a completat: "Haideţi să vedem această propunere, să vedem cum va arăta ea. Că poate să fie o propunere cu preşedintele PNL premier desemnat”, dând de înţeles că se poate schimba propunerea de premier desemnat, dacă Nicolae Ciucă nu reuşeşte să strângă o majoritate în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cîţu spune că nu ar susţine o propunere a premierului desemnat de revenire a USR în Guvern: S-ar putea să fie o o propunere cu preşedintele partidului premier desemnat

Premierul desemnat a anunţat după discuţia cu Dacian Cioloş că USR nu susţine un guvern minoritar. 

”Toţi liderii politici trebuie să înţeleagă că este o situaţie de criză şi avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranţe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi face tot ceea ce este omeneşte posibil să avem Guvern”, a spus Ciucă. 

Întrebat dacă îşi va depune mandatul, în cazul în care nu va reuşi să stângă o majoritate, Ciucă a răspuns: ”Există şi altă variantă?”

Premierul desemnat a precizat că în acest moment analizează toate soluţiile pentru a avea un Guvern. 

”Atunci când am primit mandat de la domnul preşedinte am spus că voi face apel la toate forţele politice resaponsabile”, a comentat el.

Ciucă a precizat că nu va merge să discute astăzi cu cei de la PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.