Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi la Palatul Victoria, cu Amir Ohana, preşedintele Knesset-ului, Parlamentul Statului Israel. Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de relaţia bilaterală, ambele părţi apreciind nivelul înalt al cooperării în domenii precum tehnologie, industrie de apărare sau IT. Soluţiile privind sistemele de irigaţii în zonele afectate de secetă şi dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei, alături de identificarea de noi soluţii pentru aprovizionarea cu gaze a regiunii noastre s-au aflat printre domeniile de dezvoltare a relaţiilor economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform comunicatului de presă al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a evidenţiat importanţa acordată de ţara noastră luptei împotriva anti-semitismului şi promovării rolului comunităţii evreieşti în istoria noastră şi a accentuat relevanţa procesului educaţional al tinerei generaţii pentru evitarea derapajelor extremiste şi prezervarea valorilor democratice.
 
Totodată, prim-ministrul Ciucă a mulţumit atât pentru investiţiile israeliene în România, cât şi pentru sprijinul acordat pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, care este un obiectiv de ţară asumat la nivelul Executivului.
 
Preşedintele Knesset-ului a transmis mulţumirile sale pentru sprijinul constant acordat de ţara noastră la nivel internaţional Statului Israel şi procesului de pace în Orientul Mijlociu, mai indică sursa citată.
 
La rândul său, înaltul oficial a subliniat relevanţa conexiunilor istorice şi culturale dintre cele două popoare, o parte importantă dintre cetăţenii Statului Israel fiind născuţi sau având părinţi în România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.