Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis luni că atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri, a spus preşedintele PNL, el arătând că este evidentă intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri”, se arată în mesajul preşedintelui PNL.

Nicolae Ciucă arată căeEste evidentă intenţia Moscovei de a lovi în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind şi motivul pentru care au fost atacate cele două puncte de o mare importanţă comercială. ”De exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial. România, împreună cu celelalte state ale lumii libere, rămân alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa”, subliniază liderul liberal.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

O infrastructură portuară ucraineană din regiunea Odesa (sud) a fost vizată într-un atac rus cu dronă care a distrus un hangar cu grâne, pe Dunăre, anunţă luni Comandamentul Operaţional ucrainean din sudul Ucrainei, fără a preciza despre ce port este vorba, relatează AFP şi CNN.

Imagini distribuite pe Facebook indică faptul că atacul ar fi vizat Portul Reni, situat în apropiere de Galaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat luni cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre a Ucrainei, foarte aproape de România, arătând că această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ţintirea obiectivelor de infrastructură portuară reprezintă încă o dovadă a intenţiei Federaţiei Ruse de a submina exporturile de cereale ucrainene către pieţele globale, deteriorând grav securitatea alimentară mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.