Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a precizat că legătură pe care o face ministrul de Interne austriac Gerhard Karner cu problemele din spaţiul Schengen sau cu incapacitatea lor de a gestiona fenomenul migraţional, nu are nimic de-a face cu România care nu este responsabilă pentru aceste lucruri. „Adevărul este altul. Dreapta europeană, cu lideri precum cei din Austria, a politizat subiectul Schengen şi instrumentalizează migraţia pentru voturi”, a mai spus social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aderarea României la spaţiul Schengen este un drept. Ţara noastră respectă de mulţi ani toate criteriile, şi-a îndeplinit toate obligaţiile şi nu are de ce să îşi negocieze principiile. Legătura pe care o face ministrul de interne de dreapta din Austria cu problemele din spaţiul Schengen sau cu incapacitatea lor de a gestiona fenomenul migraţional, nu are nimic de-a face cu România care nu este responsabilă pentru aceste lucruri, fiind în afara zonei de liberă circulaţie”, a scris Victor Negrescu, miercuri pe Facebook.
 
Eurodeputatul PSD a mai precizat că „faptul că, în decembrie, guvernul de dreapta din Austria a votat pentru Croaţia şi împotriva României, arată lipsa de coerenţă”.
 
„Adevărul este altul. Dreapta europeană, cu lideri precum cei din Austria, a politizat subiectul Schengen şi instrumentalizează migraţia pentru voturi. Aşa cred ei că vor câştiga alegerile, deşi eşecul politic al dreptei de a livra bunăstare, nu poate fi compensat cu o retorică populistă. La nivel european, dreapta se apropie tot mai mult de extrema dreapta, totul pentru putere. Sper ca liderii raţionali din familia popularilor europeni să pună stop acestui non-sens şi să sprijine cu adevărat aderarea României la spaţiul Schengen. Faptul că vizita de la Bucureşti a ministrului de interne nu aduce nicio perspectivă de aderare şi nici măcar includerea acestui punct la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din iunie este îngrijorător şi riscă să conducă la o amânare pe termen nedefinit a aderării la zona de liberă circulaţie”, a completat Negrescu.
 
Lucian Bode l-a primit pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner, el afirmând că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, relaţii care s-au răcit la sfârşitul anului trecut. Ministrul de Interne a precizat că pe agendă se află subiectul deblocării aderării la Schengen. Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a declarat, întrebat dacă susţine aderarea Românie la spaţiul Schengen la următorul Consiliu JAI, că nu poate oferi o dată fixă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.