Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a precizat că a propus, marţi la Comitetul liderilor de grup ai Camerei, introducerea pe ordinea de zi a proiectului Guvernului Ciucă privind reforma pensiilor speciale, după ce Marcel Ciolacu a afirmat că „avem o ciumă a pensiilor speciale”, însă PSD şi PNL s-au opus. El a mai spus că va propune acest lucru în fiecare săptămână, deoarece în cazul în care nu vor fi tăiate aceste pensii, atunci România va pierde bani din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Liderul PSD Marcel Ciolacu ne vorbea seara trecută de «ciuma pensiilor speciale». Plângea cu lacrimi de crocodil şi ne spunea cum nu mai suportă această nedreptate. Am vrut să îl ajut pe domnul Marcel Ciolacu să eliminăm chiar astăzi pensiile speciale, aşa că am propus în Comitetul Liderilor de la Camera Deputaţilor introducerea pe ordinea de zi a proiectului Guvernului Ciucă de aşa-zisă reformă a pensiilor speciale, pentru a fi modificat aşa cum cere PNRR şi pentru a elimina, în mod real, pensiile speciale. PSD şi PNL s-au opus”, a scris Ionuţ Moşteanu, marţi pe Facebook.
 
Liderul deputaţilor USR a adăugat că va propune în fiecare săptămână punerea pe ordinea de zi punctul privind eliminarea pensiilor speciale şi a atras atenţia că dacă acestea nu for fi eliminate, România va pierde banii din PNRR.
 
„Voi propune din nou. Voi propune în fiecare săptămână, până înţeleg şi ei că timpul privilegiaţilor a trecut. Oricât ar ţine cu dinţii domnii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă de pensiile speciale, nu mai putem accepta asta. Dacă nu taie pensiile speciale, vom pierde banii din PNRR. Iar românii vor investiţii în autostrăzi, vor să vadă spitale noi şi creşe pentru copiii lor, nu să vadă cum privilegiaţii îşi umplu buzunarele. Iar spectacolul populist al lui Marcel Ciolacu, de zici că e în opoziţie, nu mai merge”, a completat Moşteanu.
 
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară la Antena 3 CNN, că România trebuie să îndeplinească jalonul referitor la pensiile speciale din PNRR, pentru că nu este de acord să se piară bani.
 
„Avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate”, a afirmat liderul PSD şi a adăugat că „nu e o problemă să scăpăm de această ciumă că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.